FC Utrecht presteert financieel beter dan begroot

01 december 2021

Jaarcijfers FC Utrecht over het jubileumseizoen gepresenteerd.

FC Utrecht heeft in jubileumseizoen 2020/2021 financieel beter gepresteerd dan begroot. Ondanks de impact van het coronavirus, waardoor de wedstrijdbaten de afgelopen jaargang fors daalden ten opzichte van het seizoen ervoor, is er controle over de financiën.

Het eerste elftal van de Utrechtse FC finishte voor het zesde jaar op rij in de top zes van de Eredivisie, in een seizoen dat gold als de eerste jaargang die onderdeel uitmaakte van het zogeheten Groeiplan 2021-2025. Sportief gezien kan FC Utrecht daarmee terugkijken op een succesvolle jaargang. In commercieel opzicht zag de club onder meer de wedstrijdbaten, de sponsoring- en reclameopbrengsten en de revenuen uit food & beverage flink teruglopen, als gevolg van COVID-19.

De club besloot om ondanks de impact van de coronapandemie aan het Groeiplan vast te houden, met als doelstelling de komende jaren te bouwen aan een duurzaam financieel stabiele voetbalclub met sterke sportieve prestaties. Over het seizoen 2020/2021 noteerde FC Utrecht een financieel resultaat van 5,7 miljoen euro negatief. Hoewel dit een fors negatief resultaat betreft, is het minder negatief dan begroot. Tijdens deze vanwege de coronapandemie extra uitdagende periode slaagde de club er bovendien in de liquiditeitspositie te versterken. Daarop, alsmede op het operationeel resultaat, ligt qua financiën de focus in het seizoen 2021/2022.

“Ondanks de impact van corona op onze bedrijfsvoering, hebben we in financieel opzicht beter gepresteerd dan begroot. Dat stemt tot gematigde tevredenheid in de wetenschap dat er de komende jaren de nodige volgende stappen gezet moeten worden, op weg naar een duurzaam financieel stabiel FC Utrecht”, aldus Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning. “En dus stappen we door, waarbij we ons gesteund voelen en weten door de aandeelhouders, de zakelijke partners van de club, de supporters, de medewerkers en de vrijwilligers. Samen zijn wij op de goede weg naar een financieel sterker FC Utrecht.”

Morgen (donderdag) gaat Keuning in een nieuwe episode van ‘Directie Donderdag’ verder en dieper in op de financiële prestaties van FC Utrecht in de jubileumjaargang 2020/2021.

Lees HIER het jaarverslag over seizoen 2020/2021.