Junior Tigers genieten van dag als reporter

23 oktober 2019

Unieke ervaring in Stadion Galgenwaard voor leden van kids club van FC Utrecht.

De deuren van Stadion Galgenwaard gingen gisteren (dinsdag) open voor wel heel speciale FC Utrecht-reporters. Tientallen leden van FC Utrecht’s kids club Junior Tigers genoten van een unieke mediadag, waarop diverse activiteiten op het programma stonden waarbij de kids alles te weten komen over het werk van een reporter. Aan het einde van de middag mochten de Junior Tigers-leden in de praktijk brengen wat ze hadden geleerd tijdens een heuse Kinderpersconferentie waarbij eerste elftalspelers Sander van de Streek, Maarten Paes, Mark van der Maarel en Sean Klaiber aanschoven.

De middag begon met het ontvangst in het spelershome. Hier stond mascotte Tiger de kinderen al op te wachten en ontvingen de kids een echte perskaart, zodat zij toegang kregen tot alle unieke plekken in Stadion Galgenwaard. Na een presentatie van PR Coördinator Tamara Bouwmans was het tijd om aan het werk te gaan! Zo kregen de kinderen les over social media van reporter Joris van Peer in de kleedkamer van de FC, mochten zij interviews voor de camera oefenen met verslaggever Corné in ‘t Hout en nam Gert Kruys de kinderen mee naar de perstribune, waar hij iedere wedstrijd voor de radio verslag doet van de wedstrijd. Na alle tips was het tijd voor het grote werk; de Kinderpersconferentie!

Na de training waren Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Sander van de Streek en Maarten Paes afgereisd naar de persruimte van Stadion Galgenwaard om alle vragen van de jonge reporters te beantwoorden. De kidsclubleden waren goed voorbereid en hadden verschillende vragen. Zo wilde Junior Tiger Luuk (8 jaar) weten of de spelers van FC Utrecht tijdens een bezoek aan de Efteling wel eens in de Python waren geweest en was Thijs (6 jaar) benieuwd met welke veldspeler keeper Paes wel een dagje wilde ruilen. De spelers namen alle tijd om alle vragen van de kinderen zo goed mogelijk te beantwoorden. De vragen konden niet gek genoeg! Zo liet doelman Paes zijn zangtalent horen en mochten de spelers het danstalent van enkele kidsclubleden beoordelen. Toen iedereen was voorzien van een antwoord op zijn vraag en een handtekening in zijn of haar notitieschrift kwam er een einde aan een toffe middag voor de kidsclubleden van FC Utrecht!

Wil jij ook deelnemen aan toffe kidsclubactiviteiten en onderdeel zijn van de leukste kidsclub van Midden-Nederland? Check dan DEZE PAGINA.