De oplettende lezer heeft mogelijk het verslag van de vorige wedstrijd van O17, uit tegen PEC Zwolle, gemist. Dat klopt! Er was ook eigenlijk weinig te berichten. Utrecht heeft in die wedstrijd (2-0 verlies) geen enkele uitgespeelde kans gehad en gaf twee doelpunten weg uit standaard situaties.

De ploeg was dan ook gebrand om afgelopen zaterdag op Zoudenbalch tegen FC Emmen uit een ander vaatje te tappen. De Utrechters schoten uit de startblokken, trokken het initiatief meteen naar zich toe en kwamen al na 4 minuten op voorsprong. Het moet gezegd dat Emmen een handje meehielp: keeper Brian Haak schoot de bal bij het uittrappen tegen de rug van Utrecht spits Amoros Nshimirimana aan en de bal caramboleerde pardoes in het lege doel. Utrecht speelde prima in het eerste kwartier en kreeg kansen op een grotere voorsprong. Twee keer stond de paal stonden in de weg bij pogingen van Nshimirimana en Aaron Agbomson. En diezelfde Agbomson werd door Emmen keeper Haak getorpedeerd buiten het strafschopgebied toen hij alleen op hem af stevende, de arbiter van dienst spaarde Emmen met een gele kaart en de vrije trap leverde niets op. Toch kwam de ploeg van Ruud Heus verdiend op 2-0. Rechtervleugelverdediger Sedessio Spier was daar verantwoordelijk voor: hij stoomde op langs de zijkant en gaf Haak geen schijn van kans met een poeier in de verre kruising. Geen vuiltje aan de lucht zou je op dat moment hebben gezegd, maar een stilstaande situatie gooide roet in het eten en Emmen weer terug in de wedstrijd: Emmen verdediger Mart Bloeming kon een vrije trap ongehinderd binnenkoppen.

Utrecht was daarna de kluts en het initiatief kwijt, maar de verdediging onder leiding van Christopher Mamengi en een uitstekende Rick Meissen (O16) gaven desondanks geen kansen meer weg tot de rust.

Heus kon van die rust profiteren door zijn ploeg weer op het juiste spoor terug te zetten. Utrecht had het initiatief daarna weer terug, alleen het duurde tot diep in te tweede helft voordat dit zich uitbetaalde. Mamengi kreeg een kwartier voor tijd uit een hoekschop van Oussama Alou de bal voor zijn voeten en schoot de 3-1 binnen. Net daarvoor had Agbomson met een prachtig afstandsschot de onderkant van de lat geraakt. Uiteindelijk bepaalde Agbomson de eindstand op 4-1 na een vloeiende aanval en een dito voorzet van de ingevallen Mudi van Houten. Trainer Heus was uiteraard blij met de eerste overwinning: “Uiteindelijk gaat het altijd om winnen, daar train je hard voor en het is altijd de ‘benzine voor de motor’. Tot de 2-1 hebben we het heel goed gedaan en zag ik eindelijk ook een goed combinerend Utrecht. Na die tegentreffer schoot de onzekerheid weer in de ploeg en dat is wel logisch want zonder overwinning nog op zak was ons zelfvertrouwen niet al te groot. Die heeft hopelijk in de tweede helft een boost gekregen: geen kans weggegeven en uiteindelijk een goed resultaat. Hiermee kunnen we verder”.
 
Scoreverloop:
“04  1-0  Amoros Nshimirimana
“22  2-0  Sedessio Spier
“30  2-1  Mart Bloeming
“65  3-1  Christopher Mamengi
“74  4-1  Aaron Agbomson
 
Opstelling FC Utrecht O17: Wessel Speel, Sedessio Spier, Rick Meissen, Christopher Mamengi (“70 Valentijn Beck), Djevencio van der Kust, Raymond Huizing, Aaron Agbomson, Yuya Ikeshita (“62 Malik Trustfull), Amoros Nshimirimana (“75 Sem van Zwieten), Oussama Alou (“76 Salvador Rang), Özcan Yasar (“65 Mudi van Houten).