Een uitermate uitgekiend spelend FC Utrecht was vanmiddag (zondag) Ajax de baas. In de Amsterdam ArenA werd het 1-2 voor de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in Amsterdam en schreef mee met de analyse van de Utrechtse oefenmeester.

“De laatste paar weken heb ik de term bewust niet in de mond genomen: Wet van Murphy. Er zat ongelooflijk veel tegen. Sommige dingen wellicht ook ingegeven door onszelf, dus hebben we in de spiegel gekeken”, opende Ten Hag in een goedgevulde perszaal in de Amsterdam ArenA zijn nababbel.

Ten Hag had zijn team in aanloop naar het duel in de hoofdstad gewezen op de kwaliteiten die in de Domstad aanwezig zijn. “Vandaag heb ik de ploeg voorgehouden: mannen, weet wat we kunnen. Vorige week hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Ik heb ook gememoreerd aan de uitslagen die we hebben neergezet tegen FK Zenit Sint-Petersburg en in de andere Europese duels die we speelden. En gezegd: ‘Wij zijn de enige ploeg in Nederland die Europees succes heeft gehad dit seizoen. We kunnen echt wel wat’. De spelers moeten in zichzelf geloven, overtuiging en weerbaarheid hebben.”

“Vanmiddag hebben ze dat op ongelooflijke wijze en goede manier getoond”, ging Ten Hag verder. “En het tactische plan tot in perfectie omgezet.”

“Met deze overwinning ben ik heel blij. Ook de manier waarop we die behaalden, stond mij heel erg aan. We stonden defensief goed en hebben goed vooruit verdedigd”, zei de oefenmeester van FC Utrecht. “Er was een fase waarin we het even wat moeilijker hadden, maar uiteindelijk hebben we de rug gerecht en onder de druk van Ajax uitgespeeld. Als we dan uiteindelijk ook met de overwinning weggaan, zit hier een heel gelukkige trainer”, besloot Ten Hag.