FC Utrecht speelde vanmiddag (woensdag) een vriendschappelijke wedstrijd tegen De Graafschap. Een remise was de uitkomst van dat treffen: 1-1. FCUtrecht.nl sprak na afloop van het oefenduel met FC Utrecht’s trainer/coach Erik ten Hag. 

“Ik was heel tevreden over de uitvoering vandaag”, vertelde Ten Hag na de partij tegen de Doetinchemmers. “Natuurlijk kan het links en rechts wat beter. Dit is een elftal dat niet vaak samen speelt, met voor sommigen een nieuw systeem. Ik vind dat ze dat goed hebben omgezet.”

FC Utrecht had het heft aardig in handen op Zoudenbalch, maar kwam daar halverwege de tweede helft toch op achterstand. “In de eerste helft kregen we twee, drie heel goede kansen vanuit goede pressingmomenten. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij, maar viel er uit het niets een doelpunt. We waren dominant”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters.

“Op het moment dat we op achterstand kwamen, hadden we wat meer weerbaarheid mogen tonen. Er waren toen drie wissels nodig om er weer leven in te krijgen. Dat moet vanuit de ploeg zelf komen. Dat is een punt van aandacht”, constateerde Ten Hag.

Eén van die drie invallers, Sylla Sow, maakte uiteindelijk vlak voor tijd de gelijkmaker. “De werkwijze hier is dat het eerste elftal en Jong FC Utrecht dicht bij elkaar staan”, legde Ten Hag uit. “Dit zijn spelers die regelmatig bij het eerste elftal meetrainen. Als we dan zo’n wedstrijd spelen tijdens een interlandperiode willen we ze de mogelijkheid geven met het eerste elftal mee te doen. Sylla kon dat belonen en bekronen met een goal.”

Dat was een mooie opsteker voor Sow, maar ook in andere opzichten was het treffen met de Superboeren nuttig, zo vertelde de oefenmeester van de Domstedelingen. “Voor het opdoen van spelritme voor bijvoorbeeld Mark van der Maarel en Ramon Leeuwin, die weliswaar zondag speelden maar de afgelopen weken weinig minuten maakten. Voor Dario Dumic, Robin van der Meer, Odysseus Velanas bijvoorbeeld. Odysseus liet zeer goede accenten zien. In de eindpass moet hij beter worden, maar hij had zeer goede aanzetten en dat gold ook voor Matty Willock. Ik vond deze oefenwedstrijd zeer nuttig, en zo te zien is iedereen er fit uitgekomen. We kunnen nu drie dagen in retraite. Krachten gaan opsparen en energie verzamelen voor de aanloop richting de winterstop.”