FC Utrecht boekte vanmiddag (zondag) een verdiende overwinning op Excelsior. In Stadion Galgenwaard werd het 3-1 voor de Utrechters. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.

“Dit is een heel goed resultaat. Positief was ook de sfeer in Stadion Galgenwaard en de wisselwerking tussen de ploeg en het publiek. Het was een mooie entourage om in te spelen”, opende Ten Hag zijn nababbel.

“Ik heb heel veel waardering voor het spel van Excelsior. Wat on-Nederlands”, zei de oefenmeester van de Utrechters over de Kralingers. “Een ongelooflijk onaangename ploeg om tegen te spelen. Dat zie je ook af aan de statistieken; in uitwedstrijden won Excelsior vier keer en speelden ze één keer gelijk.”

“De manier waarop wij Excelsior de wil hebben opgelegd: dat is een groot compliment aan de ploeg. Chapeau. Het is moeilijk kansen te creëren tegen Excelsior. De manier waarop wij dat deden, was prima”, vervolgde Ten Hag. “We hebben de wedstrijd in de eerste helft over heel grote fases gecontroleerd en zelfs in een bepaalde fase gedomineerd. Behalve in die fase vlak voor de rust. Dan moeten wij slimmer zijn en geven wij Excelsior de mogelijkheid twee keer te counteren tegen overtalsituaties, die zelfs leiden tot kansen. Dat mag ons niet gebeuren.”

“Zoals na de rust de 2-0 tot stand komt; dat we ze lokken, dat dan de bal in het middenveld komt en we het dan uitspelen en tot een geweldige afronding komen. Weergaloos”, genoot Ten Hag na van de beauty van Yassin Ayoub. “Daar hebben we deze week aandacht aan besteed en dan is het heel mooi dat het gelijk in een wedstrijd tot uiting komt.”

“De tweede helft hadden we totaal onder controle. We kregen veel kansen en hadden er vandaag nog wel wat meer mogen maken. We hadden daarin zakelijker mogen zijn. Of de eindpass, of de afronding: daar ontbrak het nog wel eens aan. Natuurlijk zijn er kritische noten, maar als ik overall kijk moet ik zeggen: chapeau”, besloot Ten Hag.