FC Utrecht oogstte op de kunstgrasmat van Sparta Rotterdam vanmiddag (zondag) drie punten. De FC uit de Domstad was met 1-3 te sterk voor de voetbaltrots van Spangen. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van de Eredivisiepartij en schreef mee met de nababbel van trainer/coach Erik ten Hag.

“Met dit resultaat ben ik heel gelukkig”, opende de oefenmeester van de Utrechters zijn terugblik op de zege in Het Kasteel. “Ik denk dat we weer een volgende stap hebben gezet op weg naar het zijn van een succesvolle ploeg. Er zitten ook een aantal leermomenten in deze wedstrijd voor ons.”

Ten Hag zag zijn team goed uit de startblokken komen op de Rotterdamse plastic sprieten. “Ik ben blij met hoe we de wedstrijd aannamen. Zo moet je dat dus doen. We hebben vanmiddag heel snel een goal gemaakt, een goal die we hadden ingetraind. Beter kun je eigenlijk niet beginnen.”

“Daarna hebben we een eerste helft gespeeld waarmee ik veel minder tevreden was”, aldus Ten Hag. “We speelden in een veel te laag tempo, slecht vrijlopend en met een veel te lage intensiteit. We liepen de ruimtes achter de laatste linie niet aan, waren defensief gemakzuchtig”, noemde de oefenmeester diverse zaken op die beter konden. “Je kunt een tegenstander afstraffen, de wedstrijd beslissen. Dat lieten we na.”

“In de rust heb ik tegen de ploeg gezegd dat je er de donder op kunt zeggen dat je de deksel op de neus krijgt als je zo doorgaat”, legde Ten Hag uit. De 1-1 kwam helaas al vrij vlot na de rust. “We werden uitgecounterd in een uitwedstrijd op het moment dat we op een 0-1 voorsprong stonden”, schetst Ten Hag. “Dat is onvolwassen, mag niet gebeuren en daar moeten we van leren.”

“Al met al was dit een meer dan verdiende overwinning; al doet het trouwens niet ter zake of een overwinning nu wel of niet verdiend is. Ons wacht vrijdag een uitduel met PEC Zwolle, dé ploeg in vorm. Daar ligt weer een mooie uitdaging voor ons.”