FC Utrecht O19 bewees zich vandaag (zondag 5 november) een bijzondere slechte dienst. Het verloor tegen hekkensluiter De Graafschap O19, die daarmee de laatste plek overdeed aan Willem II O19. In de catacomben sprak uw verslaggever met trainer Robert Wijnands. De eerste (en ook de laatste) vraag aan hem was: "Waar hebben wij vanmiddag eigenlijk naar zitten kijken?" Zijn antwoord in één lange monoloog.

"Ik zag een redelijke 1e en een matige 2e helft van onze kant. Ik heb vandaag een FC Utrecht gezien, dat niet bereid was om stuk te gaan, om samen een goed resultaat neer te zetten. Dat niet in staat was om de vele kansen en mogelijkheden om te zetten in klinkende munt, in een positief resultaat. Want daar gaat het nog steeds om: winnen. En het maakt niet uit hoe je wint. Als je maar wint. Maar als je 3 x op de paal schiet, een penalty mist (en vraag niet hoe!) en het daarna niet van 10 man kan winnen, tja. 

Wij hadden ruim een kwartier een man meer. Daar wisten wij niet mee om te gaan. De vrije man vinden? Lastig. Het tempo? Veel te laag. Daarmee kun je de verdedigende muur van de Graafschap niet slechten. Individueel heb ik ook veel te weinig gezien. Niemand was in staat om het elftal op sleeptouw te nemen. Het was van sommige spelers plichtmatig en daarmee werd het voor het team veel te veel nét niet. 

Dit is zo'n dure les; we hadden vandaag uitstekende zaken kunnen doen op jacht naar een plek bij de 1e acht. De Graafschap heeft zegge en schrijven 2 grote kansen gehad, ook nog eens uit vrije trappen, die wij weggeven. En daaruit weten zij 1 x te scoren. Verder hebben zij alleen wat mogelijkheden gehad. Wij hebben veldoverwicht, spelen zo goed als de hele tijd op hun helft, creëren kans op kans en prikken niet.

Ik ben hier best ziek van. Een tegenstander kan beter zijn en winnen. Daar is mee te leven. Maar vandaag hadden we te maken met een De Graafschap dat niet beter was. Maar wel de 3 punten thuis houdt."

De Graafschap O19 - FC Utrecht O19 1-0
41. 1-0 De Graafschap

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai (80. Amoros Nshimirimana), Dehninio Muhringen, Tommy St Jago, Gabriel Culhaci, Benis Belesi (70. Khalid Khajouli), Mohamed Mallahi, Stijn Schilder, Dereck Darkwa, Jayden Macnack (60. Rayan el Azrak), Zep Swijghuisen.