Rick van der Meer heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij FC Utrecht. Dit deed de verdedigende middenvelder annex verdediger in het bijzijn van Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. Van der Meer (20) heeft zich voor de komende 1,5 jaar verbonden aan de FC uit de Domstad.
 
Hoofdtrainer/Technisch Manager Erik ten Hag is blij met de contractondertekening: “Rick is een speler met prima spelinzicht en heeft een goede pass in de benen. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld in de Jupiler League, waar hij bijna wekelijks zijn minuten maakt. Een mooi moment voor zijn eerste profcontract bij FC Utrecht.”
 
Rick van der Meer maakte vorig seizoen de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht. Hij speelde in zijn eerste seizoen 19 wedstrijden in de Jupiler League. Dit seizoen speelde hij tot nu toe 10 partijen in de Jupiler League.