Jong FC Utrecht liep vanavond (maandag) tegen een nederlaag aan in Eindhoven. Daar bleek Jong PSV met 2-0 te sterk voor de beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk. FCUtrecht.nl zocht de oefenmeester van de Utrechters na afloop van de partij op in de catacomben voor een nabeschouwing.

“We hadden de wedstrijd een uur lang niet in de greep”, zei Pronk over de eerste zestig minuten van de uitpartij tegen Jong PSV, dat met een sterk team aantrad en bij vlagen prachtig combinatievoetbal speelde op de even natte als snelle kunstgrasmat op De Herdgang. “Maar in het laatste half uur van de wedstrijd hadden we wel ons aandeel. En kregen we ook twee, drie goede kansen. Dat waren momenten waaruit we meer hadden moeten halen.”

Het met (jeugd)internationals doordrenkte team van Jong PSV werd op de tribunes door de Eindhovense voetballiefhebbers ‘het sterkste van dit seizoen’ genoemd. “We stonden inderdaad tegenover een heel aardig elftal. Daarom is het jammer dat we in het eerste uur te weinig brachten”, zei Pronk, die ondanks de nederlaag op het Brabantse kunstgras ook de nodige positieve punten aanstipte. “Zo heeft Ody(sseus Velanas, red.) opnieuw heel oede dingen laten zien; die speelde een goede pot.”

Dat Chris David zestig speelminuten kon maken, was ook van grote waarde. De middenvelder komt zodoende weer een stap dichterbij het vlaggenschip. “Thijmen deed het vandaag ook goed; ik was sowieso wel tevreden over het centrum. En in het laatste half uur van de wedstrijd hebben we ons getoond. Al is dat te weinig om tegen een ploeg als Jong PSV een pot te winnen, of een punt te pakken.”