Het beloftenteam van FC Utrecht liep vanavond (vrijdag) aan tegen een nederlaag. Op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg verloren de Utrechters met 1-2 van FC Eindhoven. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk in de catacomben op voor een nababbel.

“Ik ben niet tevreden, ook niet over de eerste helft”, vertelde Pronk na de partij waarin de Utrechters na 45 minuten met 1-0 aan de leiding gingen, om vervolgens een uur later met lege handen te staan. “De goal die we maakten was prachtig, maar kwam niet voort uit een echte kans. Als je ziet hoeveel mogelijkheden we onbenut lieten om goede tegenaanvallen te plaatsen; daar ben ik niet over te spreken.”

“Jeredy (Hilterman, red.) heeft een goed schot. Dat laat hij wel vaker zien. Nu valt de bal fraai binnen”, aldus Pronk over de 1-0. “Daarna lieten we mogelijkheden liggen om op minimaal 2-0 te komen. En dat breekt je uiteindelijk op. In de tweede helft kregen zij zo’n vier grote kansen. Zij maakten er twee.”

Over het eerste kwartier van de partij was Pronk tevreden. “Daarna stond het niet goed”, aldus de oefenmeester. “Natuurlijk heeft dat ook te maken met de kwaliteiten die zij hebben en is het ook hun verdienste”, aldus Pronk over FC Eindhoven.

“We hebben meegedaan in de wedstrijd, op voorsprong gestaan. Maar het viel niet onze kant op. Daarin hebben we in de eerste helft een hoop laten liggen”, concludeerde de oefenmeester van de Utrechtse beloftenploeg.