De beloftenploeg van FC Utrecht hield aan het duel met Go Ahead Eagles vanavond (maandag) een punt over. In Deventer werd het 0-0. FCUtrecht.nl zocht in de catacomben van De Adelaarshorst trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg op voor een nababbel.

“Er zaten vandaag absoluut drie punten in voor ons”, concludeerde oefenmeester Pronk. “In het laatste kwartier viel het helemaal onze kant op. In dat kwartier kregen we een dot van een kans en twee aardige mogelijkheden.”

Maar ook voor de slotfase van Go Ahead Eagles-uit had Jong FC Utrecht een flinke vinger in de Deventer pap. “Er lagen heel veel grote ruimtes op het veld. Daarmee gingen we veel te slordig om. Het lukte ons in veelbelovende situaties niet om tot kansen te komen, om het goed uit te spelen. Met name de eindpass was vaak ondermaats.”

“Positieve punten zijn onder meer dat we als team heel hard gewerkt hebben. Als collectief hebben we er vandaag voor geknokt”, vond Pronk. “Daar gaan we weer mee verder.”

“Menno (Heus, red.) speelde een goede pot. Verdedigend stond het wel aardig vandaag”, aldus Pronk. “Aan de bal hadden we het beter moeten uitspelen.”