Jong FC Utrecht kon het vanavond (maandag) niet bolwerken in Eindhoven. Van een met (jeugd)internationals uit binnen- en buitenland doordrenkt Jong PSV verloren de talenten uit de Domstad met 2-0.

Een schoonheid van een doelpunt is het. De Braziliaanse baltovenaar Mauro Junior schudt een sambasolo uit de heupen en levert de bal vervolgens ook nog eens perfect af bij Albert Gudmunsson. Die IJslander bewaart zowel de rust als het overzicht en omspeelt Jong FC Utrecht’s doelman Thijmen Nijhuis, die vijf minuten voor de break voor de tweede keer de bal uit het net moet vissen. Het staat dan 2-0 voor Jong PSV; een kwartier eerder al heeft Sam Lammers de 1-0 tegen de touwen gejoekeld.

Kansen
De Eindhovenaren maken het de Utrechters meer dan lastig op een herfstig Sportcomplex De Herdgang. Voor de Domstedelingen is het, in elk geval voor de rust, een kwestie van loeren op de kleine kansjes die er mogelijk kunnen komen - en die komen er ook. Maarten Peijnenburg - jarenlang in de jeugdopleiding van PSV gespeeld - krijgt via Rick van der Meer een aardige mogelijkheid, maar ziet zijn inzet eindigen in de armen van Eloy Room. De sluitpost van de nationale ploeg van Curaçao maakt even later ook een schot van Nick Venema onschadelijk.

Beter in de partij
In de tweede helft van de wedstrijd komt Jong FC Utrecht met de minuut beter in het duel en ook dan zijn er kansen voor de Utrechters. Voor Odysseus Velanas bijvoorbeeld, ook voor Nick Venema en Karim Loukili. Het verschil tussen de Domstedelingen en de formatie uit de Lichtstad is dat de talenten uit Utrecht niet doen wat die uit Noord-Brabant voor de break al wel tweemaal flikken: scoren.

Vrijdag en maandag weer aan de bak
Voor Jong FC Utrecht dient de volgende wedstrijd zich al snel aan; vrijdag staat namelijk de thuispartij tegen Almere City FC op het programma. Die wordt gespeeld bij IJsselmeervogels in Bunschoten-Spakenburg. Drie dagen later, op maandag 27 november dus, is het andermaal matchday voor de talenten van oefenmeester Robin Pronk. Dan staat de uitpartij tegen Go Ahead Eagles op de rol.

Jong PSV - Jong FC Utrecht 2-0 (2-0)
26. Sam Lammers 1-0
41. Albert Gudmundsson 2-0

Gele kaarten: Rick van der Meer (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 344.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Jong PSV:
Eloy Room; Bram van Vlerken, Dirk Abels, Armando Obispo, Kenneth Paal; Dante Rigo, Laros Duarte, Mauro Junior (76. Marcel Ritzmaier); Albert Gudmundsson (84. Nikolai Laursen), Sam Lammers, Donyell Malen (64. Matthias Verreth).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Robin Zwartjens, Maarten Peijnenburg, Robin van der Meer; Rick van der Meer (46. Jeredy Hilterman), Odysseus Velanas (75. Karim Loukili), Chris David (60. Mitchell van Rooijen), Matty Willock; Bilal Ould-Chikh, Nick Venema.