“Een prima teamprestatie”, zo typeerde trainer Ruud Heus de overwinning van zijn team in het hoge noorden op het goed geklasseerde FC Groningen. “We hebben het tactisch prima gedaan, de ploeg heeft goed in de discipline gespeeld, we hebben heel weinig kansen weggegeven en in de omschakeling een aantal prachtige mogelijkheden gehad. Het is mooi dat de winnende treffer, al is het in blessuretijd, dan toch nog valt”, zo analyseerde Heus de wedstrijd. De Utrechters begonnen na de lange busreis goed aan de wedstrijd, want al na 6 minuten knalde Sem van Zwieten de bal in de kruising achter de kansloze Groningen goalie Oscar Hooiveld. Groningen had weliswaar het meeste balbezit daarna, maar gevaarlijk kon het niet echt worden. Pas na een half uur was het eerste scheurtje in de Utrecht defensie te bespeuren, maar toen was het ook gelijk raak. Groningen spits Giovanni Zwikstra profiteerde van de geboden ruimte en schoot de gelijkmaker achter keeper Wessel Speel. Daarmee was ook gelijk het enige grote wapenfeit voor de Utrechtse goal in die eerste helft een feit.

Na rust eenzelfde spelbeeld, Groningen veelal het initiatief, maar verder dan een aantal hoekschoppen en vrije trappen kwamen zij niet. Het Utrechtse verdedigingscentrum gaf geen ruimtes meer weg. Aan de andere kant verscheen de ingevallen Amoros Nshimirimana alleen voor het Groningse doel, zo ook de eveneens ingevallen Fabio Hendriksen, maar zij wisten Hooiveld niet te verschalken. Het leek dus op een gelijkspel uit te draaien, totdat in blessuretijd Utrecht een strafschop kreeg te nemen vanwege een handsbal van de Groningse rechtervleugelverdediger. Christopher Mamengi schoot Utrecht daaruit feilloos naar de overwinning en zorgde meteen voor een aangename terugreis naar de Domstad.
 
Scoreverloop:
“06  0-1  Sem van Zwieten
“28  1-1  Giovanni Zwikstra
“80  1-2  Christopher Mamengi (strafschop)
 
Opstelling FC Utrecht O17: Wessel Speel, Valentijn Beck, Rick Meissen, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust, Raymond Huizing, Mudi van Houten (“68  Fabio Hendriksen), Malik Trustfull (“80  Salvador Rang), Sem van Zwieten, Oussama Alou (“77 Yuya Ikeshita), Özcan Yasar (“41 Amoros Nshimirimana).