Nadat FC Utrecht in de doordeweekse inhaalwedstrijd een goede prestatie had neergezet in de uitwedstrijd tegen NEC (2-2), waren de verwachtingen hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen koploper Ajax. Des te groter was de teleurstelling na afloop, toen de Utrechters niets anders konden constateren dat zij op alle fronten tekort kwamen tegen de Amsterdammers en er uiteindelijk een beschamende 2-9 eindstand op het scorebord stond. FC Utrecht begon uitermate slecht aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kwam Ajax op voorsprong toen de Utrechtse verdedigers wel heel gemakkelijk balverlies in de opbouw leden. Nog geen twee minuten later was het al 0-2 toen diezelfde verdedigers allemaal over een voorzet van de rechterkant heen maaiden. Utrecht was de laatste wedstrijden al niet gelukkig met de arbitrage, en kon ook nu weer zijn beklag doen, want na een kwartier spelen meende de arbiter een handsbal te zien, gaf Ajax een strafschop en stuurde Utrecht aanvoerder Raymond Huizing met een tweede gele kaart van het veld. Utrecht werkte wel hard, maar werd met name op het middenveld overlopen door de snel combinerende Ajaccieden en kwam daardoor nauwelijks in de duels, iets wat normaal gesproken de kracht van de ploeg is. Tot diep in de tweede helft wist Utrecht de score nog enigszins binnen de perken te houden en wist via de sterk spelend Amoros Nshimirimana ook nog twee keer te scoren, maar uiteindelijk wist Ajax toch uit te lopen naar een monsterscore.  Trainer Ruud Heus: “We moeten dit maar snel vergeten en vasthouden aan de wijze waarop we afgelopen woensdag tegen NEC hebben gespeeld. Daarin hebben we laten zien dat we wel degelijk kwaliteit in de ploeg hebben. Vandaag hebben we het op alle fronten laten afweten en als je beste spelers het ook laten afweten, dan weet je dat je het tegen topspelers als die van Ajax niet redt. Volgende week tegen Zwolle kan iedereen revanche nemen op zijn eigen en op de teamprestatie van vandaag.”
 
Scoreverloop:
“02  0-1  Eros Maddy
“04  0-2  Kenneth Taylor
“17  0-3  Brayen Brobbey (strafschop)
“20  0-4  Brayen Brobbey (strafschop)
“25  1-4  Amoros Nshimirimana
“29  1-5  Ryan Gravenberch
“44  1-6  Ryan Gravenberch
“62  1-7  Kenneth Taylor
“69  2-7  Amoros Nshimirimana
“78  2-8  Sontje Hansen
“80  2-9  Brayen Brobbey
 
Opstelling FC Utrecht: Wessel Speel, Sedessio Spier, Raymond Huizing, Christopher Mamengi, Valentijn B