FCU begon sterk aan de wedstrijd, zette Vitesse gelijk onder druk en kreeg al snel 2 goede kansen, die niet werden afgemaakt.
Langzaam nam de druk op Vitesse wat af en kreeg Vitesse wat meer vat op ons middenveld, een penalty voor Vitesse betekende in de 15e minuut een 1-0 achterstand.

De 2e helft begon FCU direct weer druk te zetten en in de 43 minuut resulteerde dat in de gelijkmaker 1-1. FCU bleef zoeken naar de voorsprong, maar kreeg de deksel op de neus in de 56e minuut. Niet alert verdedigen leverde Vitesse een doelpunt op. FCU moest opnieuw aan de bak om de achterstand recht te trekken. Met nog een paar minuten te gaan en een 1-2 achterstand werd voluit de aanval gezocht en in de 59e minuut wist FCU de gelijkmaker te scoren, 2-2. Vitesse had de aftrap nog niet genomen of Utrecht wist de bal weer te veroveren een mooie pass werd vervolgens met een schitterend doelpunt afgerond. Inmiddels in de blessuretijd werd de 3-2 voorsprong over de streep getrokken