FC Utrecht werkt de komende drie seizoenen samen met STATSports, één van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van fysieke prestatie-analyses van spelers. FC Utrecht is de eerste Eredivisieclub die de nieuwe Apex-apparatuur van STATSports gebruikt om spelers te monitoren tijdens trainingen en wedstrijden. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam ondertekende onlangs de samenwerkingsovereenkomst.

STATSports werkt samen met de elite voetbalcompetities ter wereld en voorziet onder andere analyses aan teams uit de hoogste divisies in Spanje, Italië en Engeland. Ook wordt STATSports gebruikt in andere takken van sport, zoals in NFL American football.

Met STATSports worden spelers met een ingenieus GPS-systeem gemonitord, zodat op team en individueel niveau heel specifiek kan worden gewerkt aan een optimale fysieke en fitte gesteldheid. Zuidam: “We zijn erg verheugd dat we de komende seizoenen met de software van STATSports aan de slag kunnen. Hiermee brengen we zaken nog beter in kaart die voor het voetbalbedrijf essentieel zijn.”