Jeugdinternational Sylian Mokono heeft vandaag in Stadion Galgenwaard zijn eerste profcontract bij FC Utrecht ondertekend. De 18-jarige verdediger zette, in aanwezigheid van Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam, zijn handtekening onder een verbintenis voor 2,5 seizoen, met een optie voor een extra seizoen.
 
“Sylian is een fysiek sterke verdediger, die dit seizoen uitkomt in Onder 19”, aldus Hoofdrainer/Technisch Manager Erik ten Hag. “Het vertrouwen in zijn talent en kwaliteiten is groot. We zijn daarom blij dat we Sylian aan de club hebben kunnen binden. Zijn kwaliteiten zijn ook nationaal opgevallen, getuige de verschillende oproepen die hij heeft gekregen voor de jeugdteams van Oranje. ”
 
Sylian Mokono speelt zijn zevende seizoen in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij kwam op 11-jarige leeftijd over van stadsgenoot Elinkwijk.