Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht ging samen met Patrick Joosten en Matty Willock in het kader van het provinciebezoek #OprechtUtrecht gisteren (dinsdag) op bezoek bij de 75-jarige Leida. De tuin van de Nieuwegeinse werd door het FC Utrecht-drietal winterklaar gemaakt.

Janssen, Joosten en Willock stoken de handen snel na aankomst in Nieuwegein uit de mouwen en haalden de nodige oude planten uit de tuin. Daarna sjouwden ze, onder toeziend oog van Leida, met stenen. Buurvrouw Truus, die Leida had opgegeven voor Oprecht Utrecht, kwam woorden tekort. “Ik fietste vorige week langs het plein, zag de wagen van Oprecht Utrecht staan en moest meteen aan Leida denken. Dat FC Utrecht dit doet, is geweldig.”

Leida zelf was even verrast als onder de indruk van het bezoek van de drie FC Utrecht-spelers. “Ik kan er niet over uit hoeveel dit voor me betekent”, vertelde ze. “Als je dit soort dingen op televisie ziet, denk je: zouden ze dat maar eens voor mij doen. En nu gebeurt dat. Deze voetballers vergeet ik niet, ik ben heel trots op ze. Dit doet me heel veel.”

Eenmaal klaar met tuinieren bekeek captain Janssen samen met Joosten en Willock goedkeurend de achtertuin, die in januari door Hoveniersbedrijf Leo van den Bosch in samenwerking met Steenplaza verder wordt aangepakt. “Activiteiten zoals deze zetten je weer met beide benen op de grond. Je weet hoe belangrijk FC Utrecht is, als je zo onder de mensen komt”, zei de aanvoerder. “Wij kunnen het gevoel van samenzijn versterken als spelers; mensen kennen je. Als je dit ziet: dat is goud.”