De overwinning die FC Utrecht afgelopen zondag op Sparta Rotterdam boekte, leverde méér op dan enkel 3 punten. Het was namelijk de negentiende competitiezege van de Utrechters in het kalenderjaar 2017. Dat maakt van 2017 – nu al – het meest succesvolle jaar in de clubgeschiedenis. FCUtrecht.nl zet de cijfers en feiten op een rij.

Het clubrecord? Dat stond (dus) op 18. Zoveel overwinningen boekten de Domstedelingen in competitieverband in de jaren 1982, 2001 en 2013. Dat record is sinds zondagmiddag dus geen record meer.

Wat opvalt aan de 19 competitiedriepunters van FC Utrecht in 2017, is onder meer de balans tussen thuis- en uitpartijen. Op eigen veld wonnen de Utrechters dit jaar 10 Eredivisieduels, in uitpartijen vierden de voetballers uit de Domstad dit jaar 9 keer de overwinning.

In totaal maakte FC Utrecht, verdeeld over de 19 zeges die samen het nieuwe clubrecord vormen, 44 doelpunten. Zakaria Labyad is met afstand de meest scorende speler geweest in die 19 partijen; hij maakte 9 doelpunten. De gedeelde tweede plaats van het topschuttersklassement is voor Yassin Ayoub, Cyriel Dessers, Sébastien Haller, Willem Janssen en Gyrano Kerk. Allemaal maakten zij 4 goals in de 19 partijen die de FC uit Utrecht een nieuw clubrecord opleverden.

Zit er nog meer in het vat? Zeker is dat FC Utrecht in 2017 nog 5 wedstrijden heeft om het record nóg scherper te stellen. Er resteren nog 3 uitduels (PEC Zwolle op 1 december, VVV-Venlo op 13 december en NAC Breda op 23 december) en 2 thuispartijen; tegen Feyenoord op 10 december en versus Heracles Almelo op 17 december.

Zoals trainer/coach Erik ten Hag het in aanloop naar Sparta Rotterdam-uit vorige week zei: “We zijn dit seizoen al aardig op weg en hebben dit jaar al mooie dingen laten zien. Maar het jaar is nog bepaald niet voorbij.”