Het is Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) niet gelukt een goede eerste helft een passend vervolg te geven. Tegen FC Eindhoven liepen de Utrechters, die na 45 minuten nog met 1-0 aan de leiding gingen, tegen een nederlaag aan. Het werd op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg 1-2.

De oudste veldspeler van de wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Eindhoven? Da’s ook - in de allerbeste zin van het woord - de sluwste. De leepste. De, zo blijkt na een minuut of 93, meest doorslaggevende bovendien. Hij, de 27-jarige Mart Lieder, is in dienst van de Brabanders en maakt er twee; doelpunten welteverstaan. En dat is voor de Utrechtse beloften iets te gortig.

Lieder’s negende en tiende
Lieder tekent tien minuten na de rust voor zijn negende treffer van dit seizoen. Op aangeven van Maxime Gunst, wellicht niet geheel toevallig met zijn 25 lentes de op één na oudste veldspeler binnen de lijnen op De Westmaat, werkt de Noord-Hollander de bal tegen de touwen: 1-1. En als FC Eindhoven een kwartier voor tijd een snelle uitbraak uit de hoge hoed tovert, is Lieder degene die het laatste en beslissende zetje geeft. Zijn tiende goal van de jaargang betekent de 1-2 in Bunschoten-Spakenburg.

Beauty van Hilterman
Dat is een hard gelag voor Jong FC Utrecht, dat in de eerste helft het publiek met de nodige regelmaat trakteert op prachtig voetbal. En meer dan dat: doeltreffend voetbal ook. Jeredy Hilterman is het Utrechtse goudhaantje. De spits besluit halverwege de eerste helft het eens vanaf een meter of dertig te proberen. En dat blijkt een uitstekend idee. Hilterman geeft de bal de goede richting mee, voorziet het leer daarnaast van heel veel vaart en schiet zodanig, dat de bal precies op tijd een daling doormaakt. Keeper Ruud Swinkels wordt verrast door de knal van Hilterman: 1-0.

Handvol kansen
Diverse kansen krijgt Jong FC Utrecht al eerder, en ook ná op voorsprong te zijn gekomen, om te scoren. Onder anderen Hilterman, Mitchell van Rooijen, Bilal Ould-Chikh en Sylla Sow ondernemen doelpogingen. Maar baten mag het niet tegen FC Eindhoven, dat bij de hand wordt genomen door clubtopscorer Lieder.

Komende week oefenpartij in Houten
Op woensdag 8 november speelt Jong FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Die partij begint om 13.30 uur op de accommodatie van SV Houten en de entree is gratis. De volgende competitiepot van de Utrechtse beloftenploeg is op maandag 20 november, uit tegen Jong PSV.

Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 1-2 (1-0)
27. Jeredy Hilterman 1-0
56. Mart Lieder 1-1
74. Mart Lieder 1-2

Gele kaarten: Hervé Matthys (FC Eindhoven).

Toeschouwers: 685.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Redouan El Yaakoubi (80. Conner Blöte), Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer, Mitchell van Rooijen, Karim Loukili (70. Shayne Pattynama), Sylla Sow; Jeredy Hilterman (77. Jan-Willem Tesselaar), Bilal Ould-Chikh.

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Augustine Loof, Sebastiaan De Wilde, Hervé Matthys, Maxime Gunst (82. Kyle De Silva); Branco van den Boomen, Jellert van Landschoot (90+1. Doriano Kortstam), Tibeau Swinnen; Tibo Van de Velde (85. Tarik Kada), Mart Lieder, Elton Kabangu.

Foto's: Johan Manders/FC Eindhoven
Header: Pro Shots