In de Jupiler League wordt vanavond een volledige speelronde afgewerkt. Voor Jong FC Utrecht heeft speeldag 15 van deze jaargang een mooi affiche in petto. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst in Deventer wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelde afgelopen vrijdag ook al een competitiepartij. Toen was Almere City FC de tegenstander en verloren de talenten uit de Domstad met 2-4, ondanks het feit dat ze tot twee keer toe de leiding namen. Go Ahead Eagles liep tegen een vergelijkbare nederlaag aan. De formatie van Leon Vlemmings stond uit tegen Fortuna Sittard lange tijd met 0-1 voor, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 2-1.

Goalgetter-alert
Opponent Go Ahead Eagles kwam afgelopen seizoen nog uit in de Eredivisie en werd voordat de Jupiler League van start ging tot de kanshebbers voor de titel gerekend. Na veertien speeldagen staat de formatie uit Overijssel op plek dertien van de ranglijst. In de persoon van Sam Hendriks hebben de geel-roden een goalgetter van de buitencategorie in de gelederen; Hendriks maakte dit seizoen al twaalf goals en staat in het topscorersklassement van de competitie op de tweede plaats.

Weerzien
Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht is ook een Wedstrijd van mogelijk weerzien. Drie oud-spelers van de Deventer club kwamen dit seizoen namens de Utrechtse beloftenploeg al in één of meerdere partijen in actie: Nick Marsman, Chris David en Robin van der Meer. In Overijssel staat Leon de Kogel onder contract. Of de Houtenaar vanavond in actie komt tegen zijn oude club, is maar de vraag; de training van gisteren moest de spits wegens ziekte namelijk aan zich voorbij laten gaan.

Volg de wedstrijd live
De wedstrijd begint vanavond in Deventer om 20.00 uur. Flitsen van het duel zijn te zien op FOX Sports, dat op kanaal 1 een schakelprogramma uitzendt waarin alle Jupiler League-duels de revue passeren. FC Utrecht doet vanuit Deventer live verslag van de partij via Twitter, Instagram en Snapchat