Jong FC Utrecht speelt vanavond een thuispartij tegen FC Eindhoven. De Utrechters ontvangen de FC uit de Lichtstad aan de rode zijde van De Westmaat. Daar, in Bunschoten-Spakenburg, wordt vanavond (vrijdag) om 20.00 uur afgetrapt.

Op de ranglijst is het verschil tussen Jong FC Utrecht en FC Eindhoven in zowel plekken als punten drie. De Utrechters staan zeventiende, de Eindhovenaren veertiende. Tijdens de vorige speelronde troffen beide teams toptegenstanders. Jong FC Utrecht verloor op bezoek bij titelkandidaat NEC met 3-1 en op eigen veld verloor FC Eindhoven met 2-3 van Jong Ajax, aanvoerder van de ranglijst.

‘Onder de indruk’
“Ik had het idee dat onze jongens daar in het begin van onder de indruk waren; van het tempo en het publiek”, vertelde trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na het duel van afgelopen week in Nijmegen. Over oefenmeesters gesproken: de coach van FC Eindhoven is iemand die aan FC Utrecht bijzondere herinneringen koestert. Wilfred van Leeuwen is zijn naam, en in 2016 stond hij als trainer van VVSB in de halve finale van de KNVB Beker in Stadion Galgenwaard tegenover FC Utrecht.

Lieder het Eindhovense goudhaantje
Met acht doelpunten vindt aanvaller Mart Lieder van FC Eindhoven zichzelf terug op de tweede plaats van de topscorerslijst van de Jupiler League. De sterke Noord-Hollander, terug in Nederland van een avontuur bij het Zwitserse FC Aarau, is in zijn eentje verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie van de Eindhovenaren.

Aftrap om 20.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Eindhoven begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. Tickets voor de partij zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van het IJsselmeervogels-complex vanaf 18.30 uur. Flitsen van het duel komen voorbij in het FOX Sports-programma Voetbal op Vrijdag. FC Utrecht doet bovendien via Twitter, als altijd, uitgebreid verslag van de wedstrijd