Morgen is de loting voor het wereldkampioenschap voetbal. Het toeval wil, dat FC Utrecht dan een wedstrijd speelt. Nóg toevalliger: ook vier jaar geleden kwam FC Utrecht in actie op de dag van de WK-loting. Toen, op 6 december 2013, won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard voor 15.034 toeschouwers met 2-0 van NEC. Gévero Markiet en Steve De Ridder scoorden destijds.

Vrijdagavond is PEC Zwolle - FC Utrecht avond. Voor de derde keer in 4 seizoenen gaan de Utrechters op een vrijdagavond op bezoek in het stadion aan de Ceintuurbaan.

FC Utrecht won de laatste 3 Eredivisieduels die het speelde.

In elk van de laatste 3 ontmoetingen in de Eredivisie tussen PEC Zwolle en FC Utrecht in Zwolle viel een doelpunt in de blessuretijd. In 2014 gemaakt door Soufian Moro, in 2015 Sébastien Haller vanuit een stafschop en in 2016 andermaal Haller, ook vanuit een pingel.

In de laatste 2 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, scoorde het team uit de Domstad 3 keer.  

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Utrecht op het Zwolse kunstgras was op 14 december 2016 in de KNVB Beker. En ook toen een doelpunt in de blessuretijd: Richairo Zivkovic benutte een penalty in de dying seconds van de pot.

Als FC Utrecht van de Zwollenaren wint, is dat de derde keer op rij dat er een uitpot wordt gewonnen. Dat zou dan voor het eerst zijn sinds 2012.

PEC Zwolle staat op plek 4 in de Eredivisie en verloor dit seizoen alleen van Ajax en PSV.

Zakaria Labyad maakte dit seizoen 7 goals. Zijn persoonlijke record staat op 8 treffers in 1 jaargang en dateert van seizoen 2014/2015, toen de Utrechter voor Vitesse speelde.

Met 25 punten uit 14 Eredivisieduels heeft PEC Zwolle een clubrecord neergezet. Het oude record stond op 23 uit 14 duels in seizoen 2014/2015.

Gyrano Kerk was direct betrokken bij 4 goals in zijn laatste 5 Eredivisieduels.

Alleen PSV (18) en Heracles Almelo (17) pakten dit seizoen meer punten in thuisduels dan PEC Zwolle, dat er tot nu toe 15 pakte.

Willem Janssen speelde tot nu toe 99 Eredivisieduels voor FC Utrecht. Als hij in actie komt tegen PEC Zwolle, levert hem dat dus een mooie mijlpaal op. Janssen kan dan de tweede speler worden die 100 of meer Eredivisieduels speelde voor zowel FC Utrecht als Roda JC Kerkrade. Gregoor van Dijk is vooralsnog de enige die dat deed.

PEC Zwolle won dit seizoen 3 keer een Eredivisiewedstrijd na op achterstand te zijn gezet.

Als Stef Nijland invalt, is dat zijn 100ste invalbeurt in de Eredivisie. Het huidige totaal van de aanvaller, 99 dus, is al een record.