Van de laatste 10 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde tegen Ajax, zijn er 5 in een gelijkspel geëindigd. De Amsterdammers gingen 4 keer met de punten aan de haal en 1 keer pakte FC Utrecht de volle buit. Dat was op 13 december 2015. Yassin Ayoub maakte die dag de winnende.

De vorige editie van Ajax - FC Utrecht eindigde in 3-2. Kevin Conboy en Mark van der Maarel scoorden in de ArenA, maar de doelpunten van de verdedigers leverden die dag, 2 oktober 2016, niets op voor FC Utrecht.

De laatste keer dat FC Utrecht van Ajax won in de Eredivisie in Amsterdam was op 5 februari 2012. Bekijk HIER de samenvatting van die partij.

Uit en thuis is PSV (57 stuks) de enige ploeg die meer punten pakte tegen Ajax in de Eredivisie sinds 2000 dan FC Utrecht: 46.

Eerder dit seizoen speelde FC Utrecht in de Amsterdam ArenA al tegen Ajax Amateurs. In de eerste ronde van de KNVB Beker werd het toen 0-6 voor de Domstedelingen.

Ajax won dit kalenderjaar 11 van de 12 Eredivisiethuiswedstrijden die het speelde.

FC Utrecht raakte vaker dan alle andere teams in de Eredivisie het houtwerk. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag trof 10 keer het houtwerk. Willem Janssen (3 keer) en Cyriel Dessers (2 maal) zijn samen goed voor de helft van dat aantal.

De ploeg met de meeste schoten dit seizoen in de Eredivisie is Ajax: 215 stuks.

Slechts 4 teams (Ajax, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen) kregen dit seizoen meer scoringskansen dan FC Utrecht.

Slechts 3 teams (AZ, Ajax, Feyenoord) kregen dit seizoen meer hoekschoppen dan FC Utrecht.

Slechts 2 teams (Ajax, Feyenoord) kregen dit seizoen minder hoekschoppen tegen dan FC Utrecht.

Slechts 4 teams (Ajax, AZ, Feyenoord, sc Heerenveen) hadden gemiddeld genomen dit seizoen meer balbezit dan FC Utrecht.

Alleen Feyenoord (95 stuks) incasseerde dit seizoen minder schoten dan FC Utrecht, dat er 100 moest toestaan.

Alleen de PSV’ers Hirving Lozano (12 goals) en Jürgen Locadia (10 stuks) waren dit seizoen direct betrokken bij meer doelpunten dan Ajacied David Neres, die 5 treffers maakte en 4 doelpunten voorbereidde.

Bij FC Utrecht is Zakaria Labyad de speler die bij de meeste goals is betrokken: 6 om precies te zijn. Labyad maakte er 3 en fungeerde bij 3 treffers als aangever.