Supporters van FC Utrecht die erbij waren – en dat waren er ruim 600, afgelopen seizoen – kunnen het zich vast nog wel herinneren. Kristoffer Peterson piepte vlak voor tijd tussen twee Spartanen door en roeide de bal vervolgens tegen de touwen. Daarmee tekende hij voor de winnende treffer. Het uitvak ging uit z’n dak: 1-2.

FC Utrecht heeft 20 punten na 12 wedstrijden. In slechts 2 seizoenen had FC Utrecht meer dan 23 punten na de eerste 13 speelrondes. Dat was in het seizoen 1983/1984 en in de jaargang 1992/1993.

De laatste keer dat Sparta Rotterdam van FC Utrecht won in Het Kasteel, was op 19 oktober 2008. Toen werd het 1-0 en was Charles Dissels de gevierde man bij de thuisclub.

FC Utrecht kan voor het eerst meer dan 18 Eredivisiewedstrijden winnen in een kalenderjaar.

Geen ploeg liep op Het Kasteel in de Eredivisie zo vaak tegen een nederlaag aan als FC Utrecht: 24 maal. Alleen Ajax (87 stuks) en NAC Breda (85 treffers) kregen in Spangen meer doelpunten tegen dan de Utrechters, die er door de jaren heen 83 moesten toestaan.

Sparta Rotterdam is 4 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen. Dat is gedeeld de langste reeks van deze eeuw voor de Spartanen en het is de langste serie sinds 1997, toen de rood-witten uit Spangen 6 wedstrijden op rij niet verloren.

In de laatste 8 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, kreeg het team van trainer/coach Erik ten Hag telkens minimaal 1 doelpunt tegen.

Alleen bij AZ (6) maakten tieners dit seizoen in de Eredivisie meer doelpunten dan bij Sparta Rotterdam (4, net als Ajax).

Zakaria Labyad was in 2017 bij meer Eredivisiedoelpunten van FC Utrecht betrokken dan elke andere speler; 13 stuks: 8 goals en 5 assists.

Met 3 doelpunten is Robert Mühren Sparta Rotterdam’s clubtopscorer. Mühren verzorgde bovendien 3 assists en is ook wat dat betreft de koploper van de Spartanen.

Spartaan Kenneth Dougall schuwt – zo zou je op basis van de statistieken althans zeggen – de duels bepaald niet. Op de Australiër werden dit seizoen 33 overtredingen gemaakt; meer dan op welke andere speler dan ook. Maar 4 voetballers maakten dit seizoen zélf meer overtredingen dan Dougall.

Spartaan Mark Veenhoven is geschorst. Bij FC Utrecht keert Zakaria Labyad juist terug van een schorsing.