De wedstrijd tegen Feyenoord O17 van vandaag was de laatste partij in de kampioenscompetitie voor O17 teams. Feyenoord O17 was vanmiddag de gelukkigste en sleepte de 3 punten met een magere 1-0 overwinning binnen.

Dat had FC Utrecht O17 volledig aan zichzelf te wijten. Een oude voetbalwet luidt: "Als je niet scoort kan je niet winnen". En dat is precies wat er vanmiddag aan schortte bij de bezoekers. Het scoren gaat zo moeizaam. "En daar hebben wij eigenlijk al de hele competitie last van" aldus trainer Ruud Heus. "Feyenoord mag dan mijn oude club en en ik gun ze het allerbeste, maar vanmiddag hadden wij veel meedogenlozer moeten zijn bij het benutten van onze kansen. Ik telde er sowieso 3-4, echt 100% kansen. Maar ja, ze moeten er wel in en dan stappen wij met de 3 punten van het veld. Het is ons verhaal van deze jaargang".

De wedstrijd begon van beide zijden afwachtend en dat leverde een rommelige start op. Van Utrechtse kant was de passing onzuiver en duurde het balbezit nooit lang. Maar gaandeweg gooide de ploeg de schroom van zich af en begon het te voetballen met een levensgrote kans in de 26e minuut voor Andrew Kanters. Hij kwam 1 tegen 1 met doelman Jordie van Leeuwen maar moest zijn meerdere in de goalie erkennen.

4 minuten later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Rechtervleugelverdediger Mark Pabai verslikte zich in de fel storende Marouan Azarkan die er met de bal vandoor ging en Fabian de Keijzer wist te verschalken.

Het was tevens de ruststand en terug in de kleedkamer maakte trainer Heus van de gelegenheid gebruik om wat puntjes op de i te zetten, maar vooral om de ploeg in te wrijven dat het nog géén gelopen race was. "Blijf vanuit de gemaakte afspraken voetballen en dan komt het resultaat vanzelf".

Maar zijn woorden bleken niet profetisch, want in het tweede bedrijf gingen de bezoekers er weliswaar weer volle bak tegenaan, maar wist het niet te scoren, ondanks de vele kansen en mogelijkheden. Feyenoord kon stand te houden.

Na ruim een uur voetbal wisselde Ruud Heus aanvallend door Amoros NShimirimana in te brengen voor Karam el Ayoubi. En in de laatste 10 minuten stuurde hij Cas Odenthal mee naar voren voor extra kopkracht. Want het was nog steeds maar 1-0 en de gelijkmaker hing in de lucht.

Maar het heeft allemaal niet mogen baten. Er werd veel op de helft van de Rotterdammers gespeeld, maar ook in de slotfase waren de Utrechters niet in staat te prikken. Het was niet altijd even goed en zuiver en dus bleef bij 1-0 voor de thuisploeg.

In de nababbel was trainer Heus kort: "Ik kan mijn ploeg niets verwijten want er is hard gewerkt om hier een resultaat neer te zetten. Dat lukt dan niet, dus moeten we aan de slag met het gegeven dat we ons véél meer moeten gaan belonen voor geleverde arbeid. Vandaag hebben wij onverdiend verloren.
We sluiten de competitie hier af en als ik zie wat er is bereikt, dan mogen we daar best trots op zijn. Voor het hele seizoen geldt gewoon dat we nooit zijn weggespeeld, altijd een positieve spelopvatting hebben gehuldigd en dat leverde ons dan de zesde plaats in de eindrangschikking op. En met wat meer geluk en gogme pak je een punt of 4-5 méér en sta je een paar plaatsen hoger."

De wedstrijd had een vervelend en vroegtijdig einde voor Dino Jansen. Na een luchtduel lag hij op de grond en een Rotterdamse verdediger landde met zijn schoen op zijn rechterhand. Dat betekende einde wedstrijd voor Jansen en de gang naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat er niets was gebroken, maar wel dat het kapsel in de hand is beschadigd.

Feyenoord O17 - FC Utrecht O17 1-0
30. 1-0 Marouan Azarkan