FC Utrecht Coach Academy

In de visie van de FC Utrecht Academie gaat coachontwikkeling samen met talentontwikkeling. Met de FC Utrecht Experience organiseren wij leuke en leerzame voetbalevenementen om plezier, ontwikkeling en prestatie van jeugdspelers én jeugdtrainers bij onze partnerclubs in de hele regio te bevorderen.

Dit doen wij tijdens de FC Utrecht Voetbalkampen, FC Utrecht Voetbalclinics en FC Utrecht Keepersclinics. Deze staan onder leiding van een hoofdtrainer die is opgeleid door de FC Utrecht Academie. Talentvolle trainers van de partnerclubs trainen tijdens die evenementen een team en worden ‘on the job’ begeleid en opgeleid in onze werkwijze.

Onze partner PASS Sports Coach Academy verzorgt met medewerking van de FC Utrecht Academie opleidingen, waar wij zowel beginnende als gevorderde jeugdtrainers van onze partnerclubs op praktische wijze verder helpen in hun ontwikkeling. Opleiders en jeugdtrainers van de FC Utrecht Academie, zoals Jan van Loon en David Vecht, zijn als docent betrokken bij de opleiding. Hier vindt u meer informatie over de 2 opleidingen.

Met deze samenwerking hebben FC Utrecht en PASS Sports Coach Academy de missie om van trainers in de regio Utrecht betere coaches te maken.

Jan van Loon over de FC Utrecht Coach Academy:

ADVANCED COACHING

Wil jij je als trainer verder ontwikkelen in coaching? Deze opleiding is speciaal voor de ambitieuze jeugdtrainers, die meer willen leren over coaching en hoe zij het beste uit hun spelers én team halen. Met een duidelijke structuur, inspirerende voorbeelden en praktische tools word je door onze ervaren docenten geleerd een teamcultuur te bouwen, hoe je veelzijdig bewegen in de praktijk brengt en hoe je het beste uit een teamspeler haalt. Als trainer kan je je aanmelden voor de opleiding en daarmee 6 KNVB licentiepunten vergaren. De opleidingen staan op de website van PASS. Ook wordt deze opleiding met FC Utrecht docenten voor groepen van minimaal 6 deelnemers bij u op de club aan.

Praktische info:

 • 6 KNVB licentiepunten
 • Data: 25 oktober - 6 december 2021
 • 4 avonden van 3 uur inclusief pauze
 • 12 contacturen en 16 uur zelfstudie
 • Kosten zijn € 495 per deelnemer
 • Inclusief persoonlijke motivatie profiel van My Motivation Insights voor alle deelnemers
 • Inclusief lesmaterialen en starterspakket

Meer informatie​Inschrijven

PLAY COACHING

Worden ook op uw club veel teams getraind en gecoacht door ouders of jonge voetballers van de club? Onze opleiding helpt deze trainers met praktische tips om een betere trainer te worden, waardoor zij met nog meer enthousiasme jeugdteams trainen en coachen. Zo leren zij om een training goed te laten verlopen en om een goede sfeer plus een positief ontwikkelklimaat te creëren in hun team. PASS Sports Coach Academy en de FC Utrecht opleiders organiseren deze opleiding voor groepen van minimaal 10 trainers en maximaal 20 bij u op de club. Dit doen wij bij u op de club, maar de opleiding kan ook online gevolgd worden.

Praktische info:

 • De opleiding kan online of op de club gevolgd worden
 • Data: in overleg met uw club
 • 2 avonden van 3 uur inclusief pauze
 • 6 contacturen en 9 uur zelfstudie
 • Kosten: €2.500 (op de club) of €2.000 (online), voor dit bedrag kunnen 10 tot 20 trainers deelnemen
 • Inclusief lesmaterialen en starterspakket

Meer informatie​Contact