FC Utrecht Next

Met FC Utrecht Next gaan we, de naam zegt het al, een stapje verder. Beter, efficiënter, slimmer. Zoals je dat kunt verwachten van een ontwikkelplatform dat is geworteld in Utrecht, één van de meest competitieve regio’s van Europa. En niet alleen is Utrecht competitief, ook groeit de stad in recordtempo. De komende jaren komen er nog eens 100.000 inwoners bij. De stad is dus in ontwikkeling, net als FC Utrecht. Vanuit onze groeistrategie werken wij aan een topvoetbalclub vanuit het hart. Wij zijn kennisgedreven, slim, fit en continu op zoek naar verbinding.

Binnen onze club willen wij zowel op als buiten het voetbalveld door ontwikkelen. Dat willen wij samen doen met partners, hiervoor hebben we FC Utrecht Next opgericht. FC Utrecht Next is het kloppende hart waar maatschappelijke vraagstukken, start-ups en investeerders worden samengebracht om innovatie te laten debuteren.

Nieuws over FC Utrecht Next

Sports Performance & Health

Voetbal en innovatie komen samen binnen het level Sports Performance & Health. Onder andere op het hypermoderne nieuwe sportcomplex van de club in Overvecht: Topsportcentrum Overvecht.

Binnen dit level wordt nieuwe kennis ontwikkeld die de voetbalsport in Utrecht - en in het bijzonder bij FC Utrecht - versterkt en een betere concurrentiepositie verschaft.

Doel: Innovaties op het gebied van:
▪ Slaap;
▪ Teamperformance;
▪ Voeding.

Verbinding & Talent

Een belangrijk level van FC Utrecht Next is ‘Talent’. We geloven in de kracht van het samenbrengen van talent. Als nieuw initiatief zijn wij zelf ook nog een debutant. Wij durven fouten te maken, maar gaan altijd het veld in met een tomeloze inzet en ambitie om te presteren.

Daarom stellen partners en members hun talent ter beschikking aan FC Utrecht Next. Gezamenlijk bieden wij start-ups, studenten en young professionals een podium om te debuteren en door te groeien.

Stadion & Gebied

Samen met onze partners ontwikkelen wij Stadion Galgenwaard door als icoon in een mooi en levendig gebied: een slim, gezond, duurzaam en op entertainment gericht stadion.

Het gebied rondom Stadion Galgenwaard gaat de komende jaren ontwikkelt worden. Hiermee wordt het centrum van Utrecht verbonden aan de groene long van de stad. Maarschalkerweerd wordt een uniek gebied om sportief te wonen, werken en recreëren. De gebiedsontwikkeling is complex en kent enkele uitdagingen. Binnen FC Utrecht Next gaan partners aan de slag om complexe vraagstukken op te lossen.

Contact opnemen?

Niek Amelink

Manager Business Development en Innovatie

Neem contact op met Niek Amelink voor een gesprek ter kennismaking of vul onderstaand formulier in. Of bel Niek direct, via 06-46154339.

Innovatiepartners

Innovatiemembers