Video analyse

De FC Utrecht Academie maakt gebruik van video-analyse. Alle thuiswedstrijden van FC Utrecht O12 tot en met Jong FC Utrecht worden met behulp van professionele analyse-apparatuur (Sportscode) opgenomen.
 
De opgenomen wedstrijdbeelden worden gecodeerd en dit betekent dat zowel de individuele acties van de spelers als alle hoofdmomenten uit de wedstrijd worden bijgehouden. Dit alles wordt live tijdens de wedstrijd gedaan, zodat de beelden direct na afloop ervan beschikbaar zijn. De aangegeven acties, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de speler en/of het team, worden vervolgens besproken. Dit doet de trainer met een speler individueel, met een bepaalde linie of met het gehele team.

Daarnaast heeft iedere speler ook de mogelijkheid om in het Spelervolgsysteem van Dotcomsport de wedstrijdbeelden terug te kijken.

Het is bewezen dat spelers op deze manier sneller leren en onthouden hoe te handelen. De praktijk wordt eerst geoefend op de training, alvorens het wordt vertaald naar de wedstrijd. Het is van belang dat spelers situaties gaan herkennen, en hier lering uit trekken.

Het team van video-analisten van de FC Utrecht Academie bestaat uit: Mike van der Steen, Rob Danvers en Louis Anaya. 

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres