Een belangrijke overwinning voor FC Utrecht O15 dat volop blijft meedoen om de bovenste plaatsen.

20 april 2024

Een aftastend begin wordt uitstekend gevolgd door een sterkt spelend FC Utrecht O15. De score loopt snel op waardoor de gasten slechts in de achtervolging kunnen gaan. Een belangrijke driepunter waardoor het aan de kop van de ranglijst ongekend spannend blijft.

Vandaag 20 april staat de eerste wedstrijd van drie tegen PSV O15 op het programma. Vandaag de thuiswedstrijd, volgende week vrijdag uit en 4 mei de bekerfinale thuis. Beide ploegen nemen de eerste minuten een afwachtende houding aan om te kijken hoe het staat in het veld. Dit speelt zich voor het merendeel op het middenveld af. De eerste kans is voor PSV O15 in de 12e minuut en gaat net naast. In de 15e minuut is er een vrije trap voor FC Utrecht O15 op ongeveer 18 meter van het doel. Driss neemt deze voortreffelijk en probeert de bal in korte hoek leggen maar de keeper van PSV O15 tikt hem naast. De corner die volgt levert niets op. FC Utrecht O15 begint de wedstrijd meer en beter onder controle te krijgen met hier en daar wat kansen. Een vlammend schot op doel van Levi Rietveld weet de keeper met zijn nagels nog uit het doel te krijgen. In de 23e minuut kapt Matteo Rizzo in het strafschopgebied zijn tegenstander uit en plaatst de bal met een bekeken schot in het doel, 1-0. Nog geen minuut later krijgt Matteo de kans op 2-0 nadat de keeper van PSV de bal weg bokst en hij in de rebound op doel schiet. De 2-0 valt in de 25e minuut. De uitstekend spelende Juliën Beulens geeft een geweldige pass op Noah Bout en deze tikt beheerst binnen. Bij Juliën gaat alles gesmeerd op het veld. Alles mooi vloeiend zonder haperingen. Veel spelmomenten gaan ook via hem. Complimenten!

In de 56e minuut is er een vloeiende aanval op rechts die wordt gestuit door een verdediger waardoor de scheidsrechter fluit voor een overtreding. Driss Laaouina denkt die is voor mij, legt de bal secuur neer en neemt wat stappen naar achteren. Je ziet hem gluren waar hij de bal wil plaatsen. Hij raakt hem voortreffelijk en de bal gaat in één keer binnen. Een prachtige goal, om te smullen! In de 57e minuut maakt PSV O15 de 3-1 na een goede aanval. Daeley Naber heeft nog een geweldige pegel in huis op het doel maar de goed spelende keeper pareert deze knap. In minuut 63 volgt een doelpunt opgezet en gemaakt door twee wissels. Rutger Niezing, net één minuut in het veld, steekt de bal met veel gevoel tussen twee PSV-ers, naar de andere invaller Adam Attallihi die fraai de 4-1 maakt. Er volgt nog een snoeihard schot van Matteo richting de kruising. Op de bank telden we hem al maar de keeper zweeft hem eruit. PSV O15 maakt in de 72e minuut de 4-2. Daarna volgt er nog een corner voor PSV O18 maar de spits kopt over. Direct daarna fluit de goed leidende scheidsrechter af.

Onze directe concurrent Feyenoord O15 verloor van de koploper Go Ahead Eagles O15 waardoor het bovenin erg spannend wordt. Zij staan met één punt meer en een wedstrijd meer gespeeld op FC Utrecht O15 bovenaan.