Zeventien feitjes over ADO Den Haag - FC Utrecht

2 december 2016

Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd van overmorgen (zondag). 

Aardig in evenwicht zijn ze door de bank genomen; duels tussen ADO Den Haag en FC Utrecht die in de Residentie worden gespeeld. Van de 29 voorgaande edities won FC Utrecht er 7, werd het 12 keer gelijk en bleven de punten 10 keer in Den Haag.

Vorig seizoen was die balans er in letterlijke zin: het werd namelijk 1-1. Sébastien Haller lukte op het Haagse kunstgras de 0-1. Vlak voor tijd redde Mike Havenaar een punt voor de geel-groenen.

Ook in Utrecht speelden beide ploegen vorig seizoen gelijk tegen elkaar. Haller (1-0) en Ruud Boymans (2-0) bezorgden de Utrechters een voorsprong. Die verdween na de break door goals van Danny Bakker en Mike Havenaar: 2-2.

De laatste keer dat FC Utrecht in het Kyocera Stadion aan het langste eind trok, was op 21 oktober 2012. Alexander Gerndt en Jacob Mulenga scoorden die dag en dat was precies genoeg voor een driepunter: 1-2.

ADO Den Haag kende een geweldige start dit seizoen. De eerste 3 duels werden gewonnen door de Hagenaars. Daarna boekte het team van trainer Zeljko Petrovic nog 1 zege in 11 partijen.

In 11 van de 14 wedstrijden die ADO Den Haag dit seizoen speelde, keek de ploeg tegen een achterstand aan.

ADO Den Haag gebruikte de minste spelers van alle clubs dit seizoen: 19. FC Utrecht zette tot nu toe 24 verschillende spelers in. Alleen Ajax bracht er meer binnen de lijnen deze jaargang: 25.

Met 205 gemaakte overtredingen voert ADO Den Haag dat klassement dit seizoen aan. Niet geheel verwonderlijk is het dan ook dat de Hagenaars ook (verreweg) de meeste gele kaarten incasseerden: 36. Bij de nummer 2 op die lijst, Roda JC Kerkrade, staat de teller op 30.

Uit standaardsituaties incasseerde ADO Den Haag 11 treffers dit seizoen. Dat is verreweg het meeste van alle teams; de nummers 2 staan op 7 tegengoals uit standaardsituaties.

Spits Havenaar maakte al 4 doelpunten tegen FC Utrecht. In totaal maakte hij 48 goals in Nederland. Tijdens de laatste 10 duels vond hij het net niet. De Japanner staat nu 815 minuten droog.

FC Utrecht is 6 speelrondes op rij ongeslagen in de Eredivisie. De laatste keer dat de Utrechters 7 partijen achter elkaar zonder nederlaag bleven in de competitie, was in de periode december 2012 – februari 2013.

Pas 1 keer verloor FC Utrecht op vreemde bodem dit seizoen.

FC Utrecht en Ajax zijn de enige Eredivisieclubs die nog elke speelronde minimaal één goal maakten.

Dankzij de twee treffers die hij afgelopen week maakte tegen Feyenoord, is Haller de Meest Scorende Fransman Allertijden in de Eredivisie: 35 treffers. Duplan, nu spelend voor ADO Den Haag en daarvoor voor FC Utrecht, staat met 33 goals op plek 2 in dat klassement.

Van de 147 doelpunten die door Fransmannen werden gemaakt in de Eredivisie, werden er maar liefst 80 gescoord door een speler van FC Utrecht. Dat is een percentage van 54,4. Naast Haller (35) en Duplan (23) scoorden ook Marc-Antoine Fortuné (11), Didier Martel (10) en David Di Tommaso (1) in dienst van de Domstedelingen.

Komt Kevin Conboy tegen ADO Den Haag in actie, dan is dat zijn 100ste Eredivisiepartij.

Bij ADO Den Haag keert oud-FC Utrecht’er Edouard Duplan terug van een schorsing. Bij FC Utrecht is het juist ex-ADO’er Ramon Leeuwin die het strafbankje verlaat. Thomas Meissner (ADO Den Haag) en Willem Janssen (FC Utrecht) staan op scherp. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres