Het WK-avontuur van Verenigde Staten Onder 20, de ploeg van FC Utrecht-aanvaller Rubio Rubin, is voorbij. Vanmorgen (zondag) verloren de Amerikanen, onder wie Rubin die in de basis stond, in de kwartfinale van het prestigieuze evenement in Nieuw-Zeeland van Servië Onder 20. De Europeanen bleken in een strafschoppenserie net even wat koelbloediger dan de Amerikanen (6-5).

In een regenachtig Auckland, waar het veld zwaar was om te bespelen, gaven Verenigde Staten Onder 20 en Servië Onder 20 elkaar lange tijd geen duimbreed toe. Kansen waren dan ook erg schaars. In de slotfase van de tweede helft kwam daarin veranderinge en waren er mogelijkheden over en weer. De laatste kans in de reguliere speeltijd was voor FC Utrecht's Rubin, die met links de bal net niet over de goed uitgekomen keeper Predag Rajkovic van kon chippen; de doelman reageerde alert op de inzet vab het talent van FC Utrecht.

Nadat er ook tijdens de verlenging niet werd gescoord, moest een strafschoppenserie uitsluitsel geven over welke ploeg in de halve finale tegen Mali Onder 20 zou gaan spelen. De Amerikanen bleken vanaf elf meter net even iets minder nauwkeurig dan de talenten uit Servië, die met 6-5 wonnen. Namens Verenigde Staten Onder 20 kwamen Rubin (inzet gekeerd), Cameron Carter-Vickers (over) en Joel Sonora (hij schoot de bal precies op de kruising) niet tot scoren in de penaltyreeks.