FC Utrecht O16 begint de bekerwedstrijd van vandaag in Waalwijk tegen Willem II/RKC O17 met goed en verzorgd voetbal. De eerste mogelijkheid de score te openen doet zich in de 25e minuut voor, maar de FC Utrecht- spits ziet zijn schot door de WillemII/RKC-keeper gestopt.
Er ontspint zich dan in de eerste helft een spelbeeld waarin beide ploegen zich elkaar gelijke tonen. Utrecht doet dat met goed technisch opbouwend voetbal, Willem II/RKC stelt daar, het team is gemiddeld een jaar ouder, vooral veel inzet en kracht tegenover.Tot echte grote doelrijpe kansen komen de ploegen dan nog niet.
In de laatste minuut van de eerste helft krijgt FC Utrecht van de vanmiddag wel erg secuur de spelregels hanterende scheidsrechter een vrije schop op rechts toegekend. De goed genomen voorzet wordt door een FC Utrecht-middenvelder op doel gekopt, maar raaktde paal. Uit de rebound schiet de rechteraanvaller van FC Utrecht onberispelijk in, en zo komt de ploeg die daar het meest recht op heeft toch in die eerste helft nog op een 0-1 voorsprong.

Dan de tweede helft. Utrecht lijkt de draad van de eerste helft goed op te pikken en het lijkt in de 49eminuut zelfs tot een uitbreiding van de voorsprong te komen. Maar de alleen op de Willem II/RKC-keeper afstormende FC Utrecht-aanvaller weetdie buitenkans niet te verzilveren. De Waalwijkers blijven in de race.
FC Utrecht domineert tot dat moment de wedstrijd. En dan, zomaar opeens,tegen de verhoudingen in komt de thuisploeg op gelijke voet. Een aanvalvan Willem II/RKC lijkt afgeslagen te worden maar belandt zomaar pardoes, nog buiten de zestienmeter, voor de voet van een Waalwijkse middenvelder die de bal vol op deslof neemt en de sterk spelende Utrecht-keeper het nakijken geeft , 1-1.
En langzaam maar zeker keert het tij, wordt het leeftijdsverschil tussenbeide ploegen steeds duidelijker merkbaar. De Waalwijkers doen er nog maar eens een schepje bovenop en FC Utrecht komt telkens een seconde, een meter, of een duel te kort. De ploeg betaaltde tol voor alle verbruikte energie. Een paar keer nog weet de FC Utrecht-keeper zijn club voor een achterstand te behoeden, maar in de 73e minuut is het dan toch raak voor de thuisploeg. Een lange trap, een soort van onbedoelde voorzet, wordt doorde grote centrumspits van Willem II/RKC toe doelpunt verheven, 2-1. FC Utrecht dringt vervolgens met man en macht, inclusief zijn keeper, het strafschopgebied van de tegenstander in en het krijgt even later nogeen goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de kopbal van een Utrechtse centrumverdediger belandt op de onderkantvan de lat.

Als de dienstdoende scheidsrechter kort daarop voor de laatste keer fluit weet de Utrechtse ploeg dat de beste ploeg niet altijd wint en weet het zich uitgeschakeld in het bekertoernooi.