Het was de  4e keer dit seizoen dat er aangetreden werd tegen de Rotterdammers. Was in de voorbereiding de (bijna) traditionele oefenpartij de eerste van het seizoen, deze werd gevolgd door een duel voor de Nike Cup en door 2 competitiewedstrijden. Tot heden eindigden deze wedstrijden steevast in een gelijkspel. Vandaag dus de vierde en laatste in de rij, de competitiewedstrijd op Sportpark Nieuw Terbregge in Rotterdam.

Het beeld in het begin van de wedstrijd is wel in orde. Beide partijen laten goed veldspel zien, met een iets dreigender FC Utrecht. Maar ook Sparta Rotterdam laat zich gelden. Beide teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Na zo’n 20 minuten schakelt Utrecht goed over. Sparta Rotterdam had een vrije trap genomen, die door doelman Mike Havekotte onschadelijk werd gemaakt. En door snel te hervatten via Nassir el Aissati kon FC Utrecht profiteren van deze omschakeling. Via Gyrano Kerk strandt de aanval op Sparta doelman Ruben Valk, die de bal tot corner verwerkt. De afvallende bal valt voor de voeten van Aleksandar Bjelica en door zijn schot zeilt de bal naar de verre bovenhoek. Maar het is dezelfde Ruben Valk die de Spartanen op de been houdt.

Even later is het bijna wel raak, maar dan aan de andere kant. Balverlies leidt een snel uitgevoerde Rotterdamse counter in, maar nu is het keeper Mike Havekotte die de hoofdrol voor zich opeist. Hij houdt zijn doel schoon in de 1 op 1 situatie. Toch ging het mis, en de inleiding was zo goed als hetzelfde als net daar voor. Wederom slordig balverlies, nu op het middenveld, maakt dat Sparta kan overnemen en via Anwar el-Ghazi komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

In de rust hamert trainer Robin Pronk er op dat zijn spelers voorin méér arbeid moeten verrichten waar resultaat uit te halen valt. Dat pakt goed uit, want daardoor komt de Rotterdamse verdediging vaker in de problemen. In de 68e minuut wordt er weer goed omgeschakeld als Daniel van Son aan de rechterkant wordt weggestuurd. Even lijkt het er op dat hij er te lang over doet en dat daarmee de mogelijkheden op zijn. Maar zijn voorzet is op maat en beland op het hoofd van Gyrano Kerk en hij kopt fraai en hard de 1-1 binnen.

In het restant van de wedstrijd kan het nog alle kanten op. Zowel FC Utrecht als Sparta Rotterdam kunnen de volle winst nog binnenhalen. Vooral in de laatste minuten van de wedstrijd is Sparta Rotterdam dicht bij de volle winst. Maar zowel de lat als doelman Havekotte staan het niet toe.

Zodoende eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, het vierde van het seizoen.

Trainer Pronk: “Dit was zo’n wedstrijd waarin het alle klanten op kon, zowel voor ons als voor Sparta. Interessant is het dan om te zien hoe de ploeg daar mee omgaat. In de top geldt dat als je de wedstrijd niet kan winnen, je hem niet mag verliezen. In dat licht bezien hebben we het goed gedaan en kunnen we het vizier op de komende twee thuiswedstrijden (ADO Den Haag en AZ) richten”.

Sparta Rotterdam O19 - FC Utrecht O19 1-1
1-0         26’ Anwar el-Ghazi
1-1         68’ Gyrano Kerk