Eindelijk was het lot FC Utrecht O19 gunstig gestemd. Kon het in het verleden zo zijn, dat goed positiespel uiteindelijk in de uitslag niet tot uitdrukking werd gebracht, vandaag was het anders. Door laat in de 2e helft 2 keer kort achter elkaar toe te slaan wist O19 de 3 punten veilig te stellen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven, maar daardoor smaakte de overwinning er niet minder om.

In het 1e bedrijf valt op dat beide ploegen tot weinig echt uitgespeelde kansen komen. Het spel wordt gespeeld op het middenveld, met dan weer een overwicht voor de gasten, dan weer voor de gastheren. Als de Friezen gevaarlijk worden, is dat een aantal malen het gevolg van het spel van de Utrechters. En dat kan toch niet de bedoeling zijn. En als Heerenveen zich de bal verspeeld weet FC Utrecht O19, onder andere in de persoon van Romano van der Stoep, niet de juiste keuze te maken, waardoor de kans verkeken is. Tegen de rust aan zet sc Heerenveen nog eens extra aan om op voorsprong te komen, maar FC Utrecht weet stand te houden. De ruststand is 0-0.

Al snel na de hervatting weet sc Heerenveen de score te openen. De behendige Bilal Basacikoglu ontsnapt op rechts, nadat er op het middenveld door FC Utrecht simpel balverlies geleden wordt. Door snel diepte te zoeken is de Fries weg en maakt in de 1 tegen 1 situatie met Mike Havekotte geen fout: 1-0 in de 52e minuut. En de partij wordt bijna in Fries voordeel beslist na ruim een uur spelen, maar doelman Mike Havekotte staat op zijn post en weet de bal tot corner te verwerken. Daarvoor moest hij zich wel flink strekken.

Tot in de eindfase blijft de stand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Maar dan richt FC Utrecht O19 zich op. Een voorbode van de goede slotfase is de grote kans die uit een corner van Nassir el Aissati ontstaat. De bal passeert alles en iedereen, maar niemand krijgt ´m op doel. Dan breekt de 87e minuut aan. Op rechts gaat Cedric Badjeck goed door en hij weet de bal bij Daniel van Son te krijgen, die de bal eigenlijk niet goed verwerkt. Ondanks dat (of: juist daardoor) belandt de bal voor de voeten van Sean Klaiber. Zijn schot wordt lichtjes gekraakt waardoor de bal over de lange doelman Noppert in het doel valt.

In deze fase en met deze stand was iedereen tevreden met het gelijkspel. Maar dat gold niet voor Hamza Boukhari. Hij ontpopte zich tot de matchwinner. Eerst faalde hij nog in de 89e minuut, door oog in oog te stranden op doelman Noppert, maar 2 minuten later was het wel raak. Ook nu weer een goede actie van Cedric Badjeck, in combinatie met Daniel van Son. Hamza Boukhari pikt de bal op en werkt deze beheerst achter de Friese keeper. Daarmee bracht hij zijn team, inclusief reservebank en staf, in absolute vervoering.

FC Utrecht O19 stapte met de 3 punten onder de arm van het veld. Trainer Robin Pronk: “Ofschoon ons spel vandaag niet altijd even goed was ben ik wel trots op deze teamprestatie. Het einde van het seizoen nadert, dat is aan alles merkbaar en op deze wijze is de eindspurt ingezet. Met deze overwinning op zak tanken we vertrouwen voor de wedstrijd van a.s. dinsdag, als wij om 17.00 uur in Rotterdam tegen Feyenoord O19 in de halve finale van het toernooi om de Nike Cup spelen. Weten wij die partij winnend af te sluiten, dan kunnen wij aan het einde van het seizoen gaan voor een hoofdprijs.”

sc Heerenveen A1 – FC Utrecht O19 (A1) 1-2
52.          1-0         Bilal Basacikoglu
87.          1-1         Sean Klaiber
90+1      1-2         Hamza Boukhari