Ondanks een klinkende 8-1 overwinning op Purmerend D1 is het O12-team van FC Utrecht vandaag gedegradeerd. Concurrent BFC D1 won voor de derde keer op rij en is daardoor niet meer in te halen door de 1e jaars D-pupillen van FC Utrecht.

In Purmerend kwam de O12 goed uit de startblokken. De Purmerend-verdediging kon moeilijk grip krijgen op de beweeglijke FC Utrecht-aanvallers. Na een snelle 0-1 kwamen de FC Utrecht-aanvallers nog meerdere keren een op een met de Purmerend-keeper, maar meer goals bleven nog even uit. In de fase vlak voor rust ging het alsnog hard en liep FC Utrecht uit naar een 4-0 voorsprong.

De tweede helft begon wat rommelig, maar tussen de 15e en de 25e minuut van de tweede helft wist FC Utrecht maar liefst vier keer te scoren. Bij deze 0-8 stand deed Purmerend nog wat terug en bepaalde daarmee de eindstand op 1-8.

Purmerend D1 – FC Utrecht O12    1-8   (0-4)