Vanmiddag stond op het programma de competitiewedstrijd PSV B1 - FC Utrecht O/17 (B1). Om 12.30 uur werd er op de Herdgang afgetrapt onder de goed leidende scheidsrechter dhr. A. van den Boomen. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor PSV. Een aanval over links wordt voorgegeven op de spits, die de bal voorlangs het FC Utrecht doel schiet. Niet veel later is FC Utrecht dicht bij de 0-1. Een voorzet van middenvelder Jimmy Spruit wordt maar net gemist door Jerrell Hok a Hin. De eerste tegenvaller voor trainer Ab Plugboer is in de 18e minuut als Jerrell geblesseerd uitvalt en vervangen wordt door Quinten Lacrum. Het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij beide teams soms goed en snel combineren en de andere keer weer slordig balverlies leiden. In de 23 minuut ligt aaanvoeder Sten Vreekamp geblesseerd op de grond maar het spel gaat verder. PSV opent de aanval op links. Een voorzet volgt die door de goed spelende PSV spits vrij kan worden ingekopt. 1-0. Na de 1-0 blijft het spel op en neer golven, waarbij FC Utrecht zeker niet de mindere ploeg is. Het beste moment voor FC Utrecht valt in de 31e minuut wanneer Jardel Drenthe van zo`n 35 meter op de paal schiet. Zodoende gaat FC Utrecht de rust in met een 1-0 achterstand.

In de rust wisselt trainer Ab Plugboer niet. De tweede helft begint waar de eerste mee eindigde. Twee strijdende ploegen op het middenveld.In de 54e minuut wordt er door FC Utrecht na een corner slecht uitverdedigd. De bal komt voor de voeten van een PSV speler die de bal vanaf de 16 meter achter doelman Barry van den Brink schiet, 2-0. FC Utrecht lijkt de draad en de greep op de wedstrijd kwijt te zijn, want in de 56e en 62 minuut maakt PSV de 3-0 en 4-0. De FC Utrecht spelers gaan niet bij de pakken neer zitten en FC Utrecht wisselt nog 4 keer. En gaat op zoek naar de 4-1. Door slecht en rommelig uitverdedigen van PSV kan Sofyan Amrabat bijna de ere treffer binnen schieten.6 minuten voor het eindsignaal komt PSV op 5-0, als er na een aanval door het midden van buiten het strafschopgebied in de linker hoek wordt geschoten. Als men de uitslag alleen zou lezen zou men denken dat FC Utrecht door PSV is weggespeeld. Dit was deze wedstrijd absoluut niet het geval. Zelfs onze Eindhovense vrienden gaven na de wedstrijd aan dat de uitslag geflatteerd was. Volgende week wacht FC Utrecht O/17 een vriendschappelijke wedstrijd en daarna de competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord B1.

Opstelling FC Utrecht O/17:Barry van de Brink, Jardel Drenthe, Sten Vreekamp, Jurren van der Gun, Randy Ababio, Jimmy Spruit, Sofyan Amrabat (71` Thomas Heideman), Sten Admiraal (55` Rengy Larose), Jerrell Hok a Hin (18` Quinten Lacrum, 59` Kai de Bruijn), Nick Hak (59` Ivo de Waal) en Anthony Berenstein.