Vandaag speelde FC Utrecht O/13 (D1) thuis de competitiewedstrijd tegen Alphense Boys D1. Dit was de eerste competitiewedstrijd thuis in 2013. Er was de laatste weken heel goed getraind en de spelers, staf en de fans waren er klaar voor.

FC Utrecht begon volvarend, zette de tegenstander onder druk en nam het initiatief. Dit resulteerde in de 2e minuut gelijk in een kans voor de thuisclub. Een snelle aanval over rechts. De rechter aanvaller brengt de bal voor en vanaf de 16 meter schiet een Utrecht speler de bal hard in. Helaas voor alles wat voor FC Utrecht is, stopt de keeper van Alphense Boys de bal. Alphense Boys komt er niet aan te pas, FC Utrecht domineert, maar creeert geen kansen. Na 11 minuten is er voor FC Utrecht een snelle aanval door het midden, een steekbal op de spits, die zich niet bedenkt en gelijk schiet. De keeper van Alphense Boys redt en geeft een hoekschop weg. 1 minuut voor rust is het eindelijk raak voor FC Utrecht. Een voorzet van rechts komt bij de 2e paal. Een Utrecht speler is er als de kippen bij en schiet via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen. Dit is volkomen terecht.

In de rust geeft trainer Dijar Kasim aan dat de 2-0 snel moet vallen in de 2e helft. Met deze opdracht gaan de speler beginnen aan de 2e helft. Het is echter Alphense Boys dat de eerste en enige kans van de wedstrijd krijgt. De spits van Alphense Boys komt alleen voor de FC Utrecht keeper maar weet gelukkig niet de 1-1 te maken omdat de keeper de bal tegen houdt. FC Utrecht gaat door met waar het de 1e helft mee is gestopt, veel balbezit maar de kansen blijven uit. De eerste opleving komt in de 45e minuut. Een schot van FC Utrecht beland op de lat, daar had FC Utrecht de 2-0 echt verdiend. 2 minuten later is het bijna weer raak, wanneer er op het doel van Alphense Boys wordt geschoten en een speler van Alphense boys de bal verkeerd raakt, waarna de bal rakelinks over het doel gaat. Tien minuten voor tijd krijgt Alphense Boys een vrijtrap, rechts buiten het strafschopgebied. De bal komt hoog voor bij de 2e paal en wordt ingekopt, 1-1.De 1-1 is geheel tegen de verhouding in. FC Utrecht speelt de laatste 10 minuten voor de overwinning. Er is veel druk, maar echte kansen levert dit niet op en zo eindigt de wedstrijd terleurstellend in 1-1.

Door deze uitslag blijft FC Utrecht 7e op de ranglijst en wacht volgende week de uitwedstrijd bij Ajax D1.

FC Utrecht O13 (D1) - Alphense Boys D1  1-1 (1-0)
29` 1-0 FC Utrecht
50` 1-1 Alphense Boys