Het was de laatste wedstrijd van deze competitie. Utrecht kon zich nog bij winst wellicht in de top 3 spelen en Ajax kon, afhankelijk van het resultaat van PSV, kampioen O14 worden. De spanning was dus groot bij de spelers. Spelen in Amsterdam geeft altijd een extra lading.

De wedstrijd begon van beide kanten rommelig. Over en weer werden er fouten gemaakt. Het leek wel of beide elftallen nerveus waren. Utrecht begon na 10 minuten te domineren. Werd sterker op het middenveld en zijkanten werden prima bediend. Het was ook geen verassing dat de 0-1 werd gescoord in de 14de minuut na een prachtige steekbal vanaf links ging onze linksbuiten ervan door. Trok voor de verdediger binnen de 16 en schoot prachtig in. Dat is wat Utrecht nodig had, er werd behoorlijk door Utrecht afgejaagd, maar het resulteerde helaas niet in kansen.

In de 2de helft had Ajax zijn elftal behoorlijk omgegooid. Waar in de eerste helft veel door het miden ging, werd Ajax beduidend sterker vanaf de linker en rechterzijkant. Een domme overtreding vanaf de linkerkant gaf Ajax de kans om op gelijke hoogte te komen. De vrije bal werd door de lange Alax middenvelder prachtig binnengekopt in de 43ste minuut 1-1. De wedstrijd zat hierna behoorlijk in het slob. Rommelig, passes die niet aankwamen. De linkerspits van Ajax schoot nog een bal op de lat en de paal. Meer zat er voor beide teams niet in. Utrecht was tevreden met het punt.
Uiteindelijk is FC Utrecht O14 vierde geworden in deze competitie, en PSV O14 kampioen. Namens FC Utrecht van harte gefeliciteerd. O14 leverde een prima prestatie. Zeker gezien het feit dat wij vanaf januari te maken kregen met enkele langdurige geblesseerden. Nog twee toernooien te gaan dan is het seizoen echt voorbij.

Ajax O14 - FC Utrecht O14 (C2)   1-1 (0-1)