Vanmorgen om 11.30 uur stond de competitiewedstrijd Ajax D1 tegen FC Utrecht O/13 (D1) op het programma. In de thuiswedstrijd op 29 september 2012 verloor FC Utrecht kansloos met 1-6. Er was vandaag dus iets goed te zetten in een regenachtig Amsterdam. FC Utrecht begint de wedstrijd heel sterk, zet Ajax onder druk, is dwingend en neemt het initiatief. Dit was tot nu toe de beste eerste helft van FC Utrecht dit seizoen. In de 14e minuut pakt FC Utrecht de bal af, steekt het middenveld over en geeft een steekbal. Deze steekbal heeft de juiste snelheid en bereikt een FC Utrecht speler, deze gaat alleen op de Ajax doelman af en omspeeld hem. Vanuit een bijna onmogelijke hoek maakt de FC Utrecht de verdiende 0-1. Na de 0-1 blijft het spelbeeld het zelfde. FC Utrecht is en blijft de betere ploeg. Echt uitgespeelde kansen levert dit jammerlijk genoeg niet op. Het is wel mooi om te zien, voor alles en iedereen die voor FC Utrecht is, dat Utrecht de betere ploeg is. De domper komt 2 minuten in blessure tijd van de 1e helft. Een voorzet van links van Ajax komt voor en belandt in het strafschopgebied van FC Utrecht. De nummer 4 van Ajax schiet de bal in en via de binnenkant van de paal wordt het onverdiend 1-1.

In de rust besluit trainer Dijar Kasim om niet te wisselen omdat de ploeg goed draait en FC Utrecht voor de winst wil gaan. Na 1 minuut na rust is daar bijna de 1-2. Een snelle aanval van FC Utrecht mondt uit in een redding van de Ajax keeper die de bal ternauwenood tot hoekschop weet te werken. In het verloop van de 2e helft heeft Ajax meer balbezit maar is niet gevaarlijk. FC Utrecht blijft loeren op de 1-2. Het spel wordt harder maar niet gemeen en er vallen over en weer gele kaarten. Na 48 minuten gaat een afstandschot van FC Utrecht net over. Het spel golft heen en weer, maar Ajax wordt nauwelijks gevaarlijk.In blessure tijd hebben beide teams de kans op de overwinning, maar de eindstand blijft 1-1. Eigenlijk zijn dit, gezien de hele wedstrijd, 2 punten tekort voor FC Utrecht. Nadat de goed leidende scheidsrechter heeft afgefloten is iedereen eigenlijk wel tevreden met de 1-1 in Amsterdam.

Ajax D1 - FC Utrecht O13 (D1) 1-1 (1-1)
14`  0-1 FC Utrecht
30+2` 1-1 Ajax