FC Utrecht is in de thuiswedstrijd tegen FC Differdange 03 niet verder gekomen dan 3-3 en is daardoor uitgeschakeld voor verdere deelname aan de voorronden van de Europa League. De drie Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Jacob Mulenga. Omar Er Rafik, Geoffrey Franzoni en Yannick Bastos scoorden voor Differdange.

Dave Bulthuis is hersteld van zijn hamstringblessure en stond weer in de basis. Trainer Jan Wouters stelde Bob Schepers in de aanval op, naast Jacob Mulenga. Verdediger Timothy Derijck, de meest recente aanwinst van FC Utrecht, kon niet meedoen omdat hij voor het duel niet speelgerechtigd was.

Differdange onbevangen
De eerste aanval was voor FC Differdange 03 en leverde de gasten meteen een corner op. Bij de corner raakte Kai Heerings geblesseerd. Na enige verzorging kon hij weer verder spelen. Kort daarna zette Tommy Oar Bob Schepers in een kansrijke positie. Keeper Weber kon het schot van Schepers met moeite wegkrijgen.
De Luxemburgers speelden fanatiek en probeerden het spel van FC Utrecht te ontregelen door zeer kort te dekken.

Na bijna tien minuten spelen kreeg FC Utrecht een vrije trap omdat Edouard Duplan onderuit was gehaald. Het schot van Jens Toornstra belandde precies op het hoofd van Mulenga, maar hij kopte over.

FC Utrecht had meer balbezit, maar FC Differdange was zeker zo gevaarlijk met counters.

0-1
Bij één van die counters was het raak. Omar Er Rafik kopte een voorzet van rechts binnen nadat hij ongehinderd door de Utrechtse verdediging was gelopen. Even later werd het zelfs bijna 0-2, maar de ver uitlopende Robbin Ruiter werkte de bal weg.

FC Utrecht probeerde de schade te herstellen. Een venijnig schot van Toornstra werd door keeper Weber met de voeten gered en even later plukte Weber de bal net weg voort de aanstormende Toornstra. Yannick Bastos en André Filipe Rodrigues de Almeida kregen goede kansen om de Luxemburgse voorsprong uit te bouwen.

1-1
Op slag van rust werd het gelijk. Jacob Mulenga scoorde uit een zeer diepe bal van Gévero Markiet toen hij als een duveltje uit een doosje voor keeper Weber verscheen.

Voorsprong
FC Utrecht begon uitstekend aan de tweede helft. Na tien minuten stond het 3-1 en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Eerst scoorde Mulenga in de verre hoek na goed doorzetten van de voor Bob Schepers in het veld gekomen Cedric van der Gun en de daarop volgende voorzet van Toornstra. Kort daarna maakte Mulenga zijn derde doelpunt, deze keer in de korte hoek na enige technische hoogstandjes van Van der Gun.

Penalty
De buit leek binnen voor FC Utrecht, maar de onverschrokken Luxemburgers gaven niet op. Het kantelpunt was de penalty die de Bulgaarse scheidsrechter Yordanov aan Differdange gaf nadat Kai Heerings Er Rafik tegen de grond werkte. Geoffrey Franzoni benutte de penalty feilloos. Differdange bleef aanvallen en scoorde zelfs nog een keer. Een keihard schot van Rodrigues werd nog door Ruiter gered. De rebound schoot Yannick Bastos er echter wel in: 3-3.

Uitgeschakeld
FC Utrecht probeerde het tij te keren, maar kon geen vuist maken. Het bleef 3-3 en de uitschakeling was een feit.

Geel:
30’ Andy May
42’ Geoffrey Franzoni
46’ Jens Toornstra
65’ Kai Heerings
73’ André Filipe Rodrigues de Almeida