Zaterdagmiddag kwamen alle jeugdploegen van FC Utrecht in actie. O10 bereikte de volgende ronde van de beker na winst op Laren E1. O16, O14, O13, O12 en O11 wonnen hun competitieduel. O17 kwam niet verder dan 1-1, terwijl O15 met minimaal verschil verloor van Ajax. FC Utrecht  O19 gaf in het laatste kwartier een voorsprong uit handen en verloor op bezoek bij ADO Den Haag.

ADO Den Haag A1 – FC Utrecht O19 (competitie) 5-3
FC Utrecht O19 speelde zaterdag een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. In het eerste half uur speelde FC Utrecht goed en kwam het terecht op 0-2. Slap verdedigen zorgde echter voor rust voor een tegentreffer; 1-2. Na de thee zakte het team verdedigend volledig door het ijs en verloor het terecht met 5-3. Na een 2-3 voorsprong in de 76ste minuut wist de thuisploeg in vijftien minuten drie keer te scoren.

FC Utrecht O17 – Willem II/RKC B1 (competitie) 1-1
FC Utrecht O17 heeft op Zoudenbalch de punten gedeeld met de B1 van Willem II/RKC, het werd 1-1. Na negen minuten nam FC Utrecht de leiding na een doeltreffende kopbal van Nick Hak uit een voorzet van Baran Karadag. Na ruim een half uur scoorde Willem II/RKC de gelijkmaker na een foutieve opbouwkeuze van FC Utrecht-keeper Bodhi Prinssen. De wedstrijd verliep rommelig. Op de strijdlust was niets aan te merken, maar FC Utrecht leed veel balverlies en maakte veel verkeerde keuzes. FC Utrecht kreeg in de tweede helft desondanks meerdere kansen op de overwinning, maar mocht daar op basis van het veldspel eigenlijk geen aanspraak op maken.

FC Groningen O16 – FC Utrecht O16 (competitie) 1-3
FC Utrecht O16 heeft de hele wedstrijd gecontroleerd, op bezoek bij FC Groningen. Bij fasen werd het duel ook gedomineerd. FC Utrecht is geen enkele keer in de problemen geweest, op de tegengoal in de blessuretijd na. Zonder echt uit te blinken, haalde de ploeg op die manier toch een goed niveau en won zo de vierde competitiewedstrijd op rij.

FC Utrecht O15 – Ajax O15 (competitie) 0-1
Een kraker op Sportcomplex Zoudenbalch vandaag. O15 nam het op tegen Ajax en liet zien zich te kunnen met de Amsterdammers. Verdedigend speelde FC Utrecht compact en gaf het weinig weg. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Kansen werden voor rust niet veel gecreëerd. Een enkel schot van Ajax kwam tot stand na slechte inspeelpasses van FC Utrecht.
In de tweede helft speelde Ajax minder slordig en drong het FC Utrecht meer terug op de eigen helft. Na de achterstand in de tweede helft kreeg FC Utrecht nog kans op de gelijkmaker. Een kopbal belandde op de kruising van de bezoekers. Uiteindelijk een kleine nederlaag voor FC Utrecht, waar een gelijkspel erin zat.

FC Den Bosch O14 – FC Utrecht O14 (competitie) 2-5
De gehele wedstrijd heeft FC Utrecht O14 op bezoek bij FC Den Bosch gedomineerd en het initiatief gehad. Vanuit een verzorgde opbouw creëerde de ploeg kansen, maar was het onzorgvuldig in de afwerking. Verdedigend gaf FC Utrecht te makkelijk twee doelpunten weg door een counter en had het daarbij ook niet genoeg druk op de bal. Desondanks boekte O14 een dik verdiende overwinning met een goed positiespel en dreiging over de flanken.

Almere City D1 – FC Utrecht O13 (competitie) 2-3
Vanuit goede positiespel creëerde FC Utrecht O13 kansen op bezoek bij Almere City. In het eerste bedrijf scoorde FC Utrecht twee keer vanuit een spelhervatting; uit een corner en uit een vrije trap. In de tweede helft kon FC Utrecht dit spel voortzetten, legde het de tegenstander haar wil op en maakte het ook 3-0. Na een gemiste penalty kreeg FC Utrecht nog wel twee tegengoals, gescoord vanuit de counter. Wederom een prima teamprestatie van FC Utrecht O13.

FC Utrecht O12 – IJsselmeervogels D1 (competitie) 6-0
Ondanks dat FC Utrecht niet scherp aan de wedstrijd begon, won O12 op eigen veld met grote cijfers van IJsselmeervogels. In het begin werden veel duels verloren. De achterhoede had moeite met de lange bal van de doelman van de tegenstander. Bij rust was het 1-0, door een benutte strafschop. FC Utrecht kreeg IJsselmeervogels in de tweede helft zover dat zij gingen opbouwen, waarop FC Utrecht goed anticipeerde. Door veel druk te zetten, kwam FC Utrecht snel in balbezit. FC Utrecht creëerde veel kansen en maakte veel doelpunten. Verdiende eindstand: 6-0.

FC Utrecht O11 – Jonathan D3 (competitie) 4-3
Al voor rust kwam FC Utrecht O10 op grote voorsprong. De ploeg domineerde en vond steeds weer de vrije man op het middenveld. Jonathan scoorde uit een vrije trap en koos ervoor na rust over het hele veld één op één te gaan spelen. Hierdoor moesten veel duels uitgevochten, waarbij FC Utrecht wat individuele fouten maakte. Ondanks doelpunten van Jonathan kon FC Utrecht de wedstrijd naar zich toetrekken. De jongens van O11 vonden de ruimte achter de verdediging van de bezoekers. Uiteindelijk een terechte overwinning voor O11.

Laren 99 E1 – FC Utrecht O10 (beker) 5-7
FCU begint sterk aan de wedstrijd door op hoog tempo de bal van achteruit rond te spelen en op snelheid 1 tegen 1 acties uit te spelen. Het spel golft vervolgens op en neer, waar voor beide teams veel ruimtes ontstaan voor een tegenaanval. FCU maakt hier beter gebruik van met snelle buitenspelers en weet een paar prima aanvallen te belonen met een doelpunt. De fysiek sterke spelers van Laren komen nog voor rust terug in de wedstrijd door twee standaardsituaties. FCU weet de sterke eerste helft door te zetten, kan vaak 2:1 uitspelen en wederom een paar goede goals te maken. Verdiende en goede overwinning waarmee FCU zich plaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Foto's: Ron van Dongen