Verhuur: Giovanni Troupée naar ADO Den Haag

28 augustus 2018

FC Utrecht-verdediger vervolgt seizoen in Hofstad.

Verdediger Giovanni Troupée maakt vanaf nu deel uit van de selectie van ADO Den Haag. De club uit de Hofstad huurt de 20-jarige vleugelverdediger van de FC uit de Domstad.

Troupée trok in 2009 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. De jeugdinternational kwam toen over van FC Breukelen. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding van de Domstedelingen en maakte op 17 mei 2015 zijn Eredivisiedebuut in het vlaggenschip van de Utrechters. In totaal speelde Troupée, wiens contract in de Domstad loopt tot medio 2021, tot nu toe 65 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht. In de jaargang 2016/2017 won Troupée de David di Tommaso Trofee, een publieksprijs die jaarlijks door de supporters wordt uitgereikt aan de meest populaire spelers.

“Dat Giovanni een goede, talentvolle verdediger is, staat buiten kijf. Op zeer jonge leeftijd heeft hij een plek in de ploeg veroverd, maar vanwege de toegenomen concurrentie in de selectie maakte hij de afgelopen periode minder speelminuten”, schetst Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Giovanni gaf aan dat hij graag voor zijn kans wilde gaan in Den Haag, en wij zien daar de toegevoegde waarde van in. We wensen Giovanni een voorspoedige periode bij ADO Den Haag toe en gaan zijn ontwikkeling aldaar nauwgezet volgen.”

20180725_KasimpasaFCU-15601

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres