Verhalen Vanuit het Hart

FC Utrecht is een topclub vanuit het hart. We zetten ons elke week in om het verschil te maken. We streven ernaar om niet alleen individuele levens te beïnvloeden, maar ook groepen supporters en inwoners van Utrecht. Dit doen we omdat we ons willen inzetten voor anderen en bij willen dragen aan een vitalere stad. Met de kracht van FC Utrecht hebben we de mogelijkheid om daadwerkelijk impact te maken. De persoonlijke verhalen die voortkomen uit onze inspanningen raken diep in het hart.

Herdenking van de Tramaanslag bij FC Utrecht

Bij FC Utrecht stonden we 5 jaar na de tragische tramaanslag in Utrecht stil bij deze ingrijpende gebeurtenis. De impact op de stad en onze club was enorm. Samen met Stichting Slachtofferhulp hebben we deze dag gemarkeerd en ons ingezet voor alle betrokkenen. Als blijvende herinnering en eerbetoon hebben we besloten om een tegel op de grachmuur in Stadion Galgenwaard te plaatsen. Deze tegel biedt een plek om samen te komen en deze gebeurtenis te herdenken, met de warmte van onze harten.

De 7-jarige Bart beleefde een onvergetelijke dag tijdens Kids Day

De wedstrijd FC Utrecht - FC Volendam stond volledig in het teken van Kids Day. Tientallen kinderen uit het WKZ kwamen naar Stadion Galgenwaard en beleefden een unieke ervaring. Een van deze kinderen was de 7-jarige Bart. In de nacht van 13 op 14 november 2020 werd Bart ernstig ziek door een Meningokokken type W sepsis. Sindsdien heeft hij moedig al meerdere huidtransplantaties en amputaties ondergaan.

Voor deze speciale wedstrijd, tijdens de WKZ-week, mocht Bart de rugbedrukking ontwerpen van de spelers, deelnemen aan de vlaggenparade voor de wedstrijd en de wedstrijd bijwonen vanuit een skybox. Door deze mooie samenwerking heeft Bart en hebben alle andere kinderen van het WKZ een onvergetelijke dag gehad. De kinderen waren de sterren van de week!

U4U: Van Persoonlijke Groei tot Spelletjeskoning

In deze speciale aflevering van Café Galgenwaard staat MJ centraal, een inspirerend verhaal van groei en ontwikkeling. Oorspronkelijk onderdeel van U4U, heeft MJ via dit traject niet alleen zijn persoonlijke kracht ontdekt, maar heeft hij ook de weg naar een prachtige carrière bij partner Broekiesverhuur gevonden. Nu de zelfbenoemde spelletjeskoning bij Broekiesverhuur, blikt MJ vol trots terug op zijn U4U-traject, waarin FC Utrecht als platform diende voor zijn transformatie. Dit verhaal belicht niet alleen de individuele groei, maar ook de positieve impact van U4U op mensenlevens.

Een Steward met een Glimlach

Als vrijwillige steward draagt Yasin Uzun met trots het FC Utrecht-logo en deelt hij zijn passie voor de club met een stralende glimlach. In de recente aflevering van Café Galgenwaard vertelt Yasin over zijn bijzondere rol, de impact van de club op zijn leven, en de waardevolle interacties met supporters. Bekijk zijn inspirerende verhaal en laat je meeslepen door de betekenis van vrijwilligerswerk "Vanuit het Hart". Deel dit verhaal en ontdek hoe één persoon het verschil maakt in de harten van FC Utrecht-fans.

Ouwe Bokken Boksen

In een hartverwarmende samenwerking zet FC Utrecht zich, in partnerschap met Tigers Gym, in voor Ouwe Bokken Boksen. Samen organiseren we inspirerende bokssessies in de regio, met als doel ouderen in beweging te brengen en te laten genieten van sport. De aftrap van dit bijzondere initiatief vond plaats bij Careyn Rosendael, waar de bokssessie werd geleid door niemand minder dan Mark van der Maarel. Een prachtig moment waarin sport, gezondheid en gemeenschap samenkomen vanuit het hart.

Soeperhelden

In samenwerking met Tommy Tomato zetten we ons gezamenlijk in voor de leerlingen van basisschool De Schakel. Tommy Tomato levert niet zomaar lunches; het zijn ware groentefestijnen die de kinderen een extra portie gezondheid en smaak bieden. De groenten worden tot leven gebracht als heuse Soeperhelden, vergezeld van kooklessen en speelse opdrachten. Want, zoals we weten, hoe leuker je het maakt, hoe beter die groenten erin gaan. In nauwe samenwerking met LINKIT hebben we een bijzondere dag afgetrapt op De Schakel met een informatieve Q&A over voeding en een energieke sportsessie op het schoolplein met niemand minder dan Ivar Jenner en Sophie Cobussen. Alle kinderen genoten van een gezonde schoollunch, waarmee we niet alleen hun gezondheid maar ook hun leerervaringen verrijken.

Een van ons

FC Utrecht is een topclub vanuit het hart. We zetten ons elke week in om het verschil te maken. We streven ernaar om niet alleen individuele levens te beïnvloeden, maar ook groepen supporters en inwoners van Utrecht. Dit doen we omdat we ons willen inzetten voor anderen en bij willen dragen aan een vitalere stad. Met de kracht van FC Utrecht hebben we de mogelijkheid om daadwerkelijk impact te maken. De persoonlijke verhalen die voortkomen uit onze inspanningen raken diep in het hart.

Twelvie

Thomas, een 15-jarige voetbalfan in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, kreeg de primeur om als eerste gebruik te maken van de robot Twelvie: een speciale 360 graden camera. Dankzij Odido kreeg hij een uniek kijkje in Stadion Galgenwaard tijdens de wedstrijd FC Utrecht - PSV. Thomas, die regelmatig in het WKZ verblijft, was enthousiast en zei: "Ik had het gevoel dat ik er echt bij was. Heel cool om zo live mee te kijken!"