Stad & Regio

FC Utrecht is betrokken bij haar stad en regio. Met een groot netwerk worden diverse initiatieven uitgerold in de stad, regio en provincie.

Partnergemeenten

Op dit moment werkt FC Utrecht samen met 14 gemeenten in de provincie Utrecht. Deze samenwerking willen we concretiseren, professionaliseren en verduurzamen met het centrale doel om Utrechters te inspireren en in beweging te brengen.

Dit doen we onder andere aan de hand van:

  • Een intense, positieve en interactieve samenwerking tussen de gemeente en FC Utrecht;
  • Het tot stand brengen van ontmoetingen, het leggen van verbindingen en elkaar positief inspireren staat centraal;
  • We zijn overal in de gemeente zichtbaar met wijkactiviteiten;
  • FC Utrecht naar de gemeente, de gemeente naar FC  Utrecht.

Partnergemeenten

1. Amersfoort*
2. Bunnik*
3. De Bilt
4. Houten
5. IJsselstein
6. Montfoort*
7. Nieuwegein

8. Stichtse Vecht
9. Utrecht*
10. Utrechtse Heuvelrug*
11. Vijfheerenlanden
12. Wijk bij Duurstede*
13. Woerden
14. Zeist*

* Gemeenten met een convenant waarbij structureel wekelijks wijkactiviteiten door FC Utrecht en de gemeentelijke sportaanbieder wordt aangeboden. 

FC Utrecht in de Wijk

FC Utrecht in de Wijk is een project dat is gericht op de jeugd, met als doel om deze groep meer te laten bewegen en daarmee bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. In het project worden op een speelse manier thema’s zoals gezondheid en respect bij de kinderen onder de aandacht gebracht.

FC Utrecht is wekelijks met een divers sport- en beweegaanbod te vinden in (kracht)wijken van deze en andere gemeenten in de provincie. 

Contact opnemen?

Nathan Voet

Projectcoördinator Strategie & Innovatie

Vragen vanuit het hart of een bijzonder verzoek? Neem contact op met Nathan Voet en vul onderstaand formulier in.

"Bij DHL Parcel denk je al snel aan onze geelrode busjes op de weg. Maar we zijn meer dan een logistieke partij. Bij DHL nemen we ook onze verantwoordelijkheid voor de medewerkers, maatschappij én het milieu. Zo bezorgen we bijvoorbeeld alle pakketten standaard klimaatneutraal. Daarnaast zetten onze medewerkers zich via de stichting DHL Cares in voor goede doelen en maatschappelijke initiatieven in de Benelux. Deze projecten sluiten altijd aan bij onze pijlers GoGreen, GoTeach en GoHelp.

Ook FC Utrecht in de wijk sluit hier goed bij aan. Samen met de club zijn we de twaalfde man in de Utrechtse wijken en maken het verschil door kinderen op een speelse manier bewust te maken van een veilige omgeving."

"FC Utrecht in de Wijk is een mooi project en het is ontzettend goed om te zien hoe groot de impact is die gemaakt wordt. In Utrecht groeit 8% van de kinderen op in armoede, dat zijn gemiddeld 2 a 3 kinderen in een schoolklas en voor deze kinderen is sporten niet vanzelfsprekend. Het is goed dat FC Utrecht deze kinderen ook een sportkans geeft met daarbij de kans op de ontwikkeling van #skills4life, zoals zelfvertrouwen en respect. Hier doen we het met elkaar voor. IT4Kids is een trotse partner van dit programma."

"De afgelopen jaren hebben we samen met FC Utrecht een aantal waardevolle maatschappelijke activiteiten in het kader van financiële educatie ontwikkeld. Wij zijn blij dat we die activiteiten, in de wijken waar FC Utrecht vanuit het hart actief is, samen  impactvoller kunnen maken."