Acties vanuit het Hart

Utrecht staat midden in de samenleving. Vanuit het hart zijn we oprecht betrokken bij alles wat er om ons heen gebeurd. Hierbij maken wij verbinding in de wijk, stad en regio, door Utrechters vanuit het hart te inspireren en in beweging te brengen. Vragen of een Bijzonder Verzoek? Vul het formulier in onderaan deze pagina.

Campagne: Draag die Band!

Bijna 1 op de 3 mensen heeft een te hoge bloeddruk, waarschijnlijk zonder dat zij dit zelf weten. Het hebben van een hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Hierdoor overlijden jaarlijks bijna 40.000 mensen in Nederland. Dit is twee keer een uitverkocht Stadion Galgenwaard. Door regelmatig jouw bloeddruk te meten kan er mogelijk veel leed worden voorkomen. FC Utrecht en het UMC Utrecht geven de assist, zodat jij dit jaarlijks zelf thuis kan doen. Neem net als wij jouw verantwoordelijkheid, Draag die Band, en meld je aan als aanvoerder!

Bekijk campagne

Campagne: Voor wie laat jij je licht schijnen?!

De coronapandemie heeft er voor gezorgd dat wij niet altijd samen konden zijn op de momenten die zo belangrijk zijn, en waarin veel Utrechters zich wel eens eenzaam hebben gevoeld. FC Utrecht wilt het gevoel van samenhorigheid zeker rondom de feestdagen stimuleren. Wij zijn er voor elkaar!

Op woensdag 22 december 2021 werd, tijdens de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente, Stadion Galgenwaard verlicht met duizenden lichtjes. Dit licht stond symbool voor samenzijn. Na afloop van de wedstrijd werden deze lichtjes door FC Utrecht gedoneerd aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wensen vanuit het Hart

FC Utrecht krijgt regelmatig verzoeken voor wensen, activiteiten en evenementen, maar kan niet elk verzoek honoreren. FC Utrecht verleent graag zijn medewerking als aan de volgende voorwaarden voldaan wordt:

  • Het verzoek komt vanuit en/of is voor de provincie Utrecht;
  • Verzoeken binnen een haalbaar tijdstermijn gerealiseerd kan worden;
  • Verzoeken voor sponsoring van een goed doel of kleding hanteren wij de volgende voorwaarden;
  • Door FC Utrecht wordt er uitsluitend samengewerkt met de volgende goede doelen:
    • Het Nationaal Ouderenfonds;
    • Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Oldstars

Vanuit de kracht van de club heeft FC Utrecht zich ten doel gesteld om ouderen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Walking Football is daarbij een ideale vorm. 60-plussers bewegen, komen bij elkaar, drinken gezamenlijk een kop koffie en leren nieuwe mensen kennen. Het is een toegankelijke vorm van bewegen en in contact komen met gelijkgestemden. Vandaar ook dat wij met het FC Utrecht Oldstars team een actieve rol vervullen in de regio m.b.t. het stimuleren van amateurverenigingen en gemeenten om Walking Football te introduceren.

Onze Oldstars zijn dé ambassadeurs van FC Utrecht Maatschappelijk. Dankzij de hulp van deze mannen worden er maandelijks diverse evenementen gerealiseerd en uitgevoerd. Zo bedienen de Oldstars tijdens het kerstdiner, helpen ze bij de Bingo’s en vertegenwoordigen ze FC Utrecht tijdens Walking Football toernooien.

Voor wie is Walking Football?
Walking Football is voor iedereen die 60-plusser is, in contact wil komen met leeftijdsgenoten en wil bewegen. Daarnaast is dit concept op elke amateurvereniging op te zetten en uit te voeren. Hier lees je hoe je dat doet. 

Skybox Wilhelmina Kinderziekenhuis

Iedere FC Utrecht supporter moet de mogelijkheid hebben om onze wedstrijden te kunnen bekijken. Zo ook kinderen die ziek zijn en niet in staat zijn om naar het stadion te komen.  Om hen een steuntje in de rug te geven heeft FC Utrecht in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in november 2019 een skybox gerealiseerd in het WKZ. Een speciale ingerichte ruimte in het WKZ waar kinderen live de wedstrijden kunnen bekijken, (oud)spelers en onze Oldstars ontmoeten en nog veel meer kunnen ondernemen. Op deze manieren proberen wij ervoor te zorgen dat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en dat een onvergetelijke tijd hebben tijdens hun verblijf. Een mooie plek waar iedereen zich even kan terugtrekken.

WKZ Sportief

WKZ Sportief Het lijkt zo vanzelfsprekend: kinderen sporten en bewegen, dat is immers leuk en gezond. Maar wat als een kind chronisch ziek is? Voor veel kinderen is het vanwege een beperking of ziekte niet mogelijk om deel te nemen aan regulier sportaanbod. FC Utrecht is daarom in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Ubuntu Sport gestart met een sportprogramma voor chronisch zieke kinderen. Door wekelijks in hun eigen tempo te sporten wordt de conditie verbeterd. Dit heeft een positief effect op hun fitheid, motoriek, zelfvertrouwen en sociaal leven

Contact opnemen?

Contact Nathan Voet

Nathan Voet

Projectcoördinator Strategie & Innovatie

Vragen vanuit het hart of een bijzonder verzoek? Neem contact op met Nathan Voet en vul onderstaand formulier in.