Uitslagen FC Utrecht Academie 25 oktober 2014

26 oktober 2014
Een vol programma bij de Academie van FC Utrecht. Heel belangrijke zeges voor O19 en O17 en een overwinning van O14 op FC Groningen O14. Verlies voor de andere teams. Veel spektakel en vooruitgang bij onze jongste jeugdteams.

ADO Den Haag O16 - FC Utrecht O16 3-1

Op het programma stond de lastige uitwedstrijd uit tegen ADO Den Haag. Lastig was de wedstrijd zeker als het team niet gelijk op scherp kon staan de eerste tien minuten. Hierdoor kwam ADO op een 2-0 voorsprong en doordat ADO goed bleef voetballen was het moeilijk om tot scoren te komen. Na verloop kwamen er toch wat kansen en door een strafschop kwam FCU op 2-1.

In de tweede helft een iets beter FCU waardoor een aantal kansjes ontstonden, maar er werd niet gescoord. Bij een hoekschop van ADO, waar niet heel goed op verdedigd werd, kwam ADO op een 3-1 voorsprong. Een terechte uitslag voor deze wedstrijd.

Ajax O15 - FC Utrecht O15 3-1

FCU maakte het Ajax erg lastig. De eerste helft zette FCU erg goed druk, waardoor het Ajax terugdrong op eigen helft. Een schot op doel, werd losgelaten door de keeper van Ajax en binnengetikt door de FCU-speler. Zo kwam FCU op een terechte voorsprong. Uiteindelijk hield FCU deze voorsprong 59 minuten lang vast. Elf minuten voor tijd kwam Ajax op gelijke hoogte door een goede kopbal uit een voorzet vanaf de zijkant. De ruimtes werden te groot en FCU kreeg ook de 2-1 om de oren. FCU probeerde alsnog het punt binnen te halen door alles of niets te spelen, maar kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd ook nog de 3-1 tegen. Een compliment voor het harde werken van de jongens! Deze wedstrijd duurde helaas 10 minuten te lang.

FC Utrecht O14 - SC Cambuur O14 2-1

Vanaf de aftrap begon FCU sterk en spelend naar de intenties. Dwingend, met lef, de tegenstander vastzetten en afjagen. Tevens werd het spel goed verplaatst. Dit spel werd beloond met een 1-0 voorsprong. Echter na één minuut werd het 1-1 door onachtzaamheid in de FCU defensie. Dit werd tevens de ruststand.

In de rust wisselde trainer Marcel van der Net twee keer. Echter was de tweede helft geen schim meer van de eerste. Nu namen de gasten het initiatief en kwam FCU nauwelijks aan voetballen toe. FCU speelde onrustig. Vier minuten voor tijd nam FCU toch de verdiende voorsprong van 2-1 en bleven de punten in de Domstad. Hierdoor staat FCU nu vierde op de ranglijst.

FC Utrecht O13 - Ajax O13 0-7

FCU begon goed aan de wedstrijd  Ajax kwam de eerste tien minuten niet aan aanvallen toe. Uit de eerste de beste aanval van Ajax was het meteen raak 0 – 1. Hierna werd het klasseverschil steeds groter. De ruststand was 0–5.

Ook na de rust was Ajax beter. FCU kreeg een paar kansjes, maar deze werden helaas niet benut. Ajax scoorde nog wel tweemaal. Volgende week tegen Excelsior moeten we weer voor de drie punten gaan.

FC Utrecht O10 - ADO Den Haag O10 Twin Games

Na een week vakantie te hebben gehad en gisterenavond weer voor het eerst scherp getraind, vanochtend de Twin Games wedstrijd tegen ADO. De jongens hadden er zin in en vanaf de aftrap op beide velden werd er scherp gespeeld, wat maakte dat erop beide veldjes te genieten viel van goed voetbal, mooie acties en fraaie doelpunten. Van Onder 9 deden twee spelers mee en zij lieten allebei zien dat de jongste categorie bij FCU een hoop potentie heeft. Beide jongens vielen op door gedurfd spel, mooie acties en veel inzet. Over de hele wedstrijd bleef FC Utrecht genoeg druk naar voren ontwikkelen om de wedstrijd uiteindelijk ook in winst om te zetten.