Uitslagen FC Utrecht Academie 14 maart 2015

14 maart 2015
O15 wint de topper tegen Feyenoord O15 en blijft ongeslagen. Bij de Twin Games is de enorme progressie zichtbaar van O10 tegen Ajax. O12 pakt drie punten in De Koel. O16 wint een oefenwedstrijd van Excelsior O16 met ruimte cijfers.

FC Utrecht O16 - Ecxelsior O16 (oefen) 6-1

Een oefenwedstrijd tegen Excelsior, waarin Excelsior compact en gedreven aan de wedstrijd begon. FCU had hier in de eerste 10 minuten wat moeite mee maar kreeg de wedstrijd langzaam toch meer in handen. Halverwege de 1ste helft kon FCU door een goede aanval op voorsprong komen maar liet dan toch weer het spel aan Excelsior wat weer aandrong op de helft van FCU en hier dan ook de 1-1 uit wist te scoren.

De tweede helft was FCU rustiger aan de bal en kon door goede combinaties ook gemakkelijker op de helft van de tegenstander voetballen en al snel  weer op voorsprong komen. Hierna bleef FCU geconcentreerd en rustig voetballen en dit had als resultaat dat de wedstrijd met 6-1 werd gewonnen.

FC Utrecht O15 - Feyenoord O15 3-1

Koploper FC Utrecht O15 speelde tegen de nieuwe nummer twee van de competitie. Deze keer was Feyenoord O15 de tegenstander. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en gaven weinig kansen weg. Na 14 minuten kwam Feyenoord op een 0-1 voorsprong. Een goede steekpass werd afgerond door de Feyenoord-speler. Vijf minuten later werd de stand gelijk getrokken via een benutte penalty van FCU. De ruststand was 1-1.

De tweede helft bleef het een lange tijd 1-1. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar beide teams lieten dit na. Zeven minuten voor tijd nam FCU voor het eerst de leiding in de wedstrijd via een rake kopbal uit een hoekschop. Wanneer Feyenoord nog aanstalten wilde maken om de gelijkmaker te forceren, wist FCU juist op dat moment de beslissende 3-1 te maken vanuit een goed omschakelmoment. FCU won de wedstrijd en versterkte haar positie bovenaan de ranglijst. De eerste helft van de voorjaarscompetitie (7 wedstrijden gespeeld) zat er op en FC Utrecht was nog steeds ongeslagen (5 winst, 2 gelijke spelen) en hier mochten de jongens erg trots op zijn.

VVV Venlo O12 - FC Utrecht O12 1-2

In het stadion van VVV Venlo met de nostalgische trap, waar ook Ruud Boymans een paar seizoenen vanaf is gekomen, begon om 12.30 de wedstrijd tussen beide Onder 12 teams. FC ging er al vanaf het begin er vol op. Door hoog druk te zetten creëerde FCU een aantal kansen, dit resulteerde in een vroege goal. FCU kon goed doorgaan met dit spel en maakte 10 minuten later de 2-0. De eerste helft domineerde FCU en kon goed vanuit zijn intenties spelen.

De tweede helft kwam VVV Venlo anders uit de startblokken en probeerde FCU al snel vast te zetten. Daardoor kon FCU moeilijk in het spel komen. VVV Venlo maakte vroeg in de tweede helft de 1-2 en maakte daardoor de tweede helft heel spannend, waarbij FCU weinig creëerde. Gelukkig heeft FCU door hard te werken de 1-2 over de finish kunnen slepen in de Koel.

FC Utrecht O10 - Ajax O10 31-13 (Twin Games)

Na een mooie serie wedstrijden tegen VVV-Venlo, Fortuna Sittard en Helmond Sport, vandaag Ajax op bezoek. Een krachtmeting waar de spelers en technische staf naar uit hadden gekeken. Een momentopname om te zien waar we in onze ontwikkeling nu stonden. Voor de wedstrijd was voelbaar dat de jongens er op gebrand waren om deze wedstrijd te winnen. Vanaf de aftrap was duidelijk dat de scherpte in combinatie met goed voetbal maakte dat we Ajax goed onder druk konden zetten en houden. Waar in vorige wedstrijden het soms moeilijk was gebleken om de concentratie een hele wedstrijd vast te houden, werd nu van de eerste tot de laatste minuut Ajax vastgezet. Dit resulteerde in knap uitgespeelde combinaties, compact verdedigen met druk naar voren en fraaie doelpunten. Gedurende de wedstrijd liepen we qua score langzaam weg van Ajax. Met uiteindelijk de eindscore, met de daarbij passende vreugde, van 31-13. Een compliment voor iedereen.