FC Utrecht O16 - Ajax O16 2-3

De derde competitie wedstrijd thuis tegen Ajax waarbij de gasten diecthoog druk zetten op de verdediging van FCU. Hierdoor moest FCU vaak de lange bal spelen in de eerste helft en kwam FCU moeilijk aan voetballen toe. Ajax bleef druk zetten en dit resulteerde in een 0-2 achterstand.

In de tweede helft kon FCU beter opbouwen en werd er vaker de combinatie gezocht. Hierdoor kon FCU de score terug brengen naar 1-2. Hierna bleef FCU het betere van het spel houden, maar door een snelle uitbraak van Ajax kwamen zij op 1-3. FCU bleef aanvallen en de combinatie zoeken, doordat het hoge tempo in het spel van beide teams diep in de tweede helft begon op te spelen werd het wat rommeliger door de vermoeidheid. Toch kon FCU steeds hoger druk zetten en de eindstand bepalen op 2-3.

FC Utrecht O15 - Vitesse O15 3-3

De eerst competitiewedstrijd thuis tegen VitesseĀ  was een lastige. De eerste 10 minuten was FCU het meeste in balbezit en dit resulteerde in de 7de minuut tot een voorsprong voor FCU. Vitesse kwam beter in hun spel en kwam voor rust op een 3-1 voorsprong.

De tweede helft speelde FCU rustig de bal rond en kon elkaar beter vinden in de diepte. Hierdoor was de druk op Vitesse beter dan voor rust. Zo werd het al snel 2-3 en vlak voor tijd zelfs 3-3. Al met al een verdiend punt voor FCU en een leerzame wedstrijd.

Foto's: Ron van Dongen